Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπακαλιάρος κοκκινιστός στο φούρνο



Μπακαλιάρος με υπέροχη μυρωδάτη με μπαχαρικά και κόκκινη σάλτσα στο φούρνο.Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Συνοδέψτε το με βραστές πατατούλες baby ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας και απολαύστε ένα υπέροχο νηστίσιμο γεύμα.

Υλικά συνταγής
  • 900 γρ. μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια ξαλμυρισμένο ή παστό [*]
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρεδάκια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 3
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 καλά γεμάτη κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μπαχαρικά (4 καρφάκια γαρύφαλο, 1 ξυλάκι κανέλας, 6 κόκκοι μπαχάρι)
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα (προαιρετικά)
  • αλάτι πιπέρι
  • πατάτες baby βρασμένες για συνοδευτικ

Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μεγάλο πυρέξ.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, για 1 λ. Ρίχνετε το το ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να διαλυθεί και να βγάλει τα αρώματά του.
  • Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε, τα ντοματάκια κονκασέ, το μαϊντανό, τη δάφνη, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λ περίπου. Τέλος προσθέτετε και τις σταφίδες (προαιρετικά), ανακατεύετε, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και το στικ κανέλας.
  • Ρίχνετε τη μισή σάλτσα στο πυρέξ, στρώνετε από πάνω τις φέτες μπακαλιάρου. Στρώνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, φροντίζοντας να πάει παντού και να καλύψει το μπακαλιάρο. Ρίχνετε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 25 λ.
  • Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λ ή μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα και το λαδάκι του. (Ελέγξτε αν απαιτείτε λίγο ακόμα νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος). Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και το σερβίρετε με με πατατούλες baby βρασμένες με τη φλούδα τους ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας.

[*] Αν προτιμάτε το παστό μπακαλιάρο αγοράζετε 100 γρ. περίπου επιπλέον. Τον κόβετε σε κομμάτια και τον αφήνετε για τουλάχιστον 24 ώρες σε κρύο νερό να “ξαλμυριστεί” φροντίζοντας να αλλάζετε το νερό ανά διαστήματα τουλάχιστον 4-5 φορές κατά τη διάρκεια των 24 ωρών.

Σημείωση: Αν ο μπακαλιάρος σας είναι παστός, περιορίστε τη ποσότητα αλατιού που θα χρησιμοποιήσετε στο ελάχιστο.
 
 sintayes.gr
Μπακαλιάρος κοκκινιστός στο φούρνο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.