ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Πελοποννήσου :Αντίθετη στην κατάργηση του ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας»


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε προσπάθεια που οδηγεί στη κατάργησή του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», επισημαίνεται από την Περιφέρεια και παράλληλα, προσθέτουν πως για το συμφέρον των ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου είναι αναγκαία η επέκταση του ΠΟΠ στους όμορους νομούς.

Τούτο αναφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέστη σαφές και σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορούσε τις εξαγωγές επιτραπέζιας ελιάς «Kalamata olives», από τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Παραγωγής Ηλία Στρατηγάκο.

Υπογραμμίζεται πως η μόνη λύση που είναι εφικτή για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, αλλά και των παραγωγών και της Πελοποννήσου, είναι η επέκταση του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» στους όμορους νομούς και συγκεκριμένα στους νομούς Λακωνίας, Αρκαδίας και Ηλείας.

Επιπλέον τονίζουν, πως αυτό μπορεί να γίνει διότι, «το προϊόν καταγόμενο από συγκεκριμένη οριοθετημένη περιοχή, με συγκεκριμένη άριστη ποιότητα, φήμη, ιστορικά, πολιτιστικά, και λοιπά ιδιαίτερα κοινά χαρακτηριστικά τεκμηριώνει τους δεσμούς του ανάμεσα στη ζώνη ΠΟΠ Καλαμάτας και στην υπό-επέκταση περιοχή» και «ταυτόχρονα, αυξάνει σημαντικά η απαραίτητη κρίσιμη μάζα του προϊόντος, δίνοντάς του μια αξιοσημείωτη δυναμική».

ΑΜΠΕ

Περιφέρεια Πελοποννήσου :Αντίθετη στην κατάργηση του ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: