ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διαμαρτυρία ΣΥΜΕΠΟΠ για το τυνησιακό ελαιόλαδο


Έντονα διαμαρτύρεται ο Σύλλογος υπέρ των μεσσηνιακών ελαιοκομικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) για την έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο κανονισμού που αυξάνει κατά 62% τον όγκο του τυνησιακού ελαιολάδου που μπορεί να εισαχθεί αδασμολόγητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν μπορεί να εκφράζεται ξεφορτώνοντάς την σε μια χώρα-μέλος της ίδιας της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση όχι μικρότερη από εκείνη της Τυνησίας. Κι αυτό γιατί το τυνησιακό ελαιόλαδο χύμα αποτελεί τον κυριότερο ανταγωνιστή του ελληνικού ελαιολάδου στις ευρωπαϊκές αγορές και ιδιαίτερα στις εξαγωγές του στην ιταλική αγορά. 

Και δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη ελαιοκομική περίοδο, όταν η ιταλική παραγωγή λόγω των κλιματικών συνθηκών παρουσίασε μια δραστική μείωση, οι εισαγωγές του τυνησιακού ελαιολάδου στην Ιταλία εκτοξεύτηκαν στα 481%, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές στην ίδια χώρα παρουσίασαν μια αύξηση γύρω του 50% καθηλώνοντας τις ελληνικές τιμές σε επίπεδα πλησίον των ισπανικών» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΜΕΜΟΠ.

eleftheriaonline.gr
Διαμαρτυρία ΣΥΜΕΠΟΠ για το τυνησιακό ελαιόλαδο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: