ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επτά διατροφικοί κανόνες που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε!


Θέστε εφικτούς και συγκεκριμένους στόχους
Μειώστε το βάρος σταδιακά μέχρι να πετύχετε ένα υγιές βάρος. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να χάσετε πολλά κιλά γρήγορα και με επικίνδυνες μεθόδους (π.χ ακραίες δίαιτες, χάπια αδυνατίσματος).

Αναζητήστε βοήθεια στην προσπάθειά σας

Σημαντική είναι η στήριξη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος, από άτομα που εμπιστεύεσαι. Παράλληλα μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο διατροφολόγο για να διαμορφώσετε μαζί το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής, σύμφωνα με το ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας.

Ενσωματώστε την υγιεινή διατροφή στον τρόπο ζωής σας

Για να πετύχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα δεν αρκεί να ακολουθήσετε μίαδίαιτα για λίγο καιρό, αλλά να αλλάξετε σταδιακά τρόπο ζωής και διατροφικές συνήθειες. Ο τελικός στόχος είναι να υιοθετήσετε μόνιμα μια πιο σωστή διατροφική συμπεριφορά.

Ελέγξτε τις μερίδες

Τα τελευταία χρόνια το μέγεθος των μερίδων σε φαγητά και ροφήματα έχει γίνει σχεδόν διπλάσιο από αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο οργανισμός. Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις θερμίδες που καταναλώνετε αντικαθιστώντας τρόφιμα πλούσια σε θερμίδες με τρόφιμα χαμηλότερων θερμίδων (π.χ. τοστ αντί για τυρόπιτα) ή μειώνοντας το μέγεθος των μερίδων που καταναλώνεις.

Κρατείστε ημερολόγιο 

Φαίνεται ότι όσοι καταγράφουν την τροφή που καταναλώνουν, με τον καιρό συνειδητοποιούν τι και πόσο τρώνε, και σιγά- σιγά τρώνε λιγότερο. Χρησιμοποιήστε το για να εντοπίζετε τις καταστάσεις που σας κάνουν να ξεφύγετε από το πρόγραμμα ή για να περιορίσετε το τσιμπολόγημα.

Παρακολούθησε την πρόοδό σας

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε συστηματικά την πορεία της προσπάθειάς σας, ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν τα έχετε πάει καλά. Μπορείτε να το κάνετε μέσω του ζυγίσματος (π.χ. 1-2 φορές / εβδ. την ίδια ώρα), μετρώντας την περιφέρεια μέσης ή ελέγχοντας ποιοι στόχοι έχουν επιτευχθεί στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Αξιολογείστε την προσπάθεια

Κάθε φορά που κατακτάτε έναν από τους στόχους επιβραβεύστε τον εαυτό σας κάνοντας κάτι που σας ευχαριστεί, χωρίς αυτό να περιλαμβάνει φαγητό. 

Πηγή: Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων
Επτά διατροφικοί κανόνες που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: