ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υπεγράφη διαπανεπιστημιακή συνεργασία μεταξύ του ΤΕΙ Πελοποννήσου & του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Υπεγράφη σήμερα η διαπανεπιστημιακή συνεργασία μεταξύ του πρύτανη και προέδρου του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημήτρη Βελισσαρίου και του πρύτανη και προέδρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Γουλιάμου. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην προαγωγή επιστημονικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου των δύο Ιδρυμάτων. 


Ο κ. Βελισσαρίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία θα είναι ουσιαστική και δεν θα μείνει στα χαρτιά ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Γουλιάμο ο οποίος κατάγεται από την Καλαμάτα, τις σπουδές και τις διακρίσεις του, τονίζοντας ότι τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες ενώ είναι επίτιμος καθηγητής του Lanzhou City University της Κίνας. 


Κομβική για τα δύο ιδρύματα χαρακτήρισε τη συνεργασία και ο κ. Γουλιάμος ο οποίος ανέφερε πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει κάνει σημαντική πρωτοποριακή δουλειά, ενώ είναι το μόνο Πανεπιστήμιο στον Ελληνισμό, που στο ΔΕΠ έχει δύο βραβεύσεις στην Ιατρική Σχολή ((Βέλτιστες Ιατρικές Εφαρμογές και Βέλτιστες Εκπαιδευτικές Λύσεις). Σημείωσε ακόμα πως είναι μεταξύ των καλύτερων ιδιωτικών πανεπιστημίων παγκοσμίως με αξιολόγηση 5 αστέρων, μεταξύ των οποίων το ένα αστέρι στην διδασκαλία. 


Η Microsoft Innovation Center συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην έρευνα, την τεχνολογία το λογισμικό, εντάσσοντας το πανεπιστήμιο στα Laureate International Universities. Στην υπογραφή της συνεργασίας παραβρέθηκαν από πλευράς του Κυπριακού ιδρύματος η διευθύντρια Marketing και Εισδοχής Μαρίνα Αλεξάνδρου και η λειτουργός στο Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου Μαριάννα Νταγιούκλα.

Η κα Αλεξάνδρου τόνισε πως «έχουμε δικαίωμα σε περίοδο κρίσης να πετύχουμε διακρίσεις» προσθέτοντας πως η υπογραφή της συμφωνίας ανοίγει νέους ορίζοντες για τα δύο ιδρύματα και η συνεργασία τους, δείχνει τον δρόμο για την εξωστρέφεια που αποτελεί προστιθέμενη αξία.

Την συνεργασία αυτή, καλωσόρισαν ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Γιάννης Παπουτσής και η καθηγήτρια Ευγενία Μπιτσάνη η οποία -αποτέλεσε και τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο ιδρυμάτων- παρατήρησε πως η συναντίληψή τους είναι πως η βάση κάθε ανάπτυξης είναι η παιδεία και γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσουν με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Στην υπογραφή της συμφωνίας παραβρέθηκαν εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ την παρουσίαση των προέδρων των ιδρυμάτων έκανε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Πελοποννήσου Γεωργία Λιάκουρα. 

paidikamas.gr


Υπεγράφη διαπανεπιστημιακή συνεργασία μεταξύ του ΤΕΙ Πελοποννήσου & του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: