ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Πράσινο φως» για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα


Η δημοτική έκταση για κατασκευή Επιχειρηματικού Πάρκου αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στη θέση «Κρικούκια» της Τοπικής Κοινότητας Αμμοτόπου του Δήμου Άρτας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αυτό το σημαντικό βήμα για την επίλυση ενός ζητήματος που σχεδιάζεται εδώ και 40 χρόνια, έγινε στις 18 Απριλίου 2016 από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων,

Πρόκειται για τη συγκεκριμένη θέση, η οποία βρίσκεται δίπλα στην Ιόνια Οδό, όπου υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων των φορέων της περιοχής, καθώς και σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Κοινότητας, η οποία έχει αντιληφθεί την ευκαιρία που παρουσιάζεται για ανάπτυξη.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης αναφερόμενος στις προσπάθειες χωροθέτησης Επιχειρηματικού Πάρκου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι το εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα για την περιοχή και την τοπική οικονομία θα τελεσφορήσει.

Να σημειωθεί ότι για τις μελέτες που θα χρειαστούν, υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα, ύψους 500.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Ηπείρου. Οι μελέτες θα δείξουν κατά πόσο η προτεινόμενη θέση είναι η πλέον κατάλληλη για τη χωροθέτηση του Πάρκου, το οποίο θα είναι τύπου Β', δηλαδή μέσης και χαμηλής όχλησης, με όλες τις απαραίτητες υποδομές (βιολογικός καθαρισμός, δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, πράσινο κ.ά.)

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος ανέφερε ότι: «Θα δημιουργηθεί ένας φορέας που θα διοικεί το Πάρκο, αποτελούμενος από τον Δήμο, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Εμπορικό Επιμελητήριο, ενώ δίνεται και η ευκαιρία ακόμη και σε ιδιώτες που θα δραστηριοποιούνται στο Πάρκο να μετέχουν στον Φορέα».

«Πρόκειται να δημιουργηθεί κάτι πολύ καλό για όλη την περιοχή μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και με στόχο, αφενός την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη της ήδη υπάρχουσας επιχειρηματικότητας και αφετέρου την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
enikonomia
«Πράσινο φως» για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: