ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δείτε τι βρήκε αυτός ο αγρότης στο κτήμα του στο Ναύπλιο


Ο αγρότης Κωνσταντίνος Πετρουλάς από το Ναύπλιο βρήκε στο κτήμα...του ένα ζευγάρι Φρύνων,είδος Βατράχου, Τρίτη 19 Απριλίου 2016. Οι φρύνοι είχαν μπει μέσα στη σωλήνα που πότιζε τις πορτοκαλιές ,με αποτέλεσμα να μην βγαίνει το νερό με ορμή.

Όταν εξέτασε την σωλήνα διαπίστωσε που κάτι βρίσκεται μέσα. Το ζευγάρι των φρύνων είχαν κολλήσει στην σωλήνα και δεν μπορούσαν να βγουν. Ο αγρότης τους έβγαλε και τους άφησε ελεύθερους . Ο φρύνος είναι αμφίβιο που ανήκει στην τάξη άνουρων (Anura)- της οικογένειας των φρυνιδών.

Οι όροι «φρύνος» και «βάτραχος» είναι οι μόνες κοινές ονομασίες που υπάρχουν για να περιγράψουν τα 2.000 είδη της τάξης άνουρα ή άκερκα. Οι φρύνοι είναι νυκτόβιοι και περνούν όλη τους τη μέρα κρυμμένοι σε τρύπες στους τοίχους, σωλήνες αποχεύτευσης ή παρόμοια μέρη. Εμφανίζονται τη νύχτα και τρέφονται με οποιοδήποτε μικρό ζώο που θα συναντήσουν. Μερικές φορές καραδοκούν κοντά σ' ένα φωτισμένο παράθυρο ή λάμπα, αρπάζοντας τα έντομα που ελκύει το φως.
 
Ο φρύνος φέρει μικρούς αδένες που προεξέχουν από το δέρμα του και παράγουν τοξικές ουσίες για άμυνα από τους ενδεχόμενους εχθρούς του. Οι ουσίες των περισσότερων ειδών όμως δεν προκαλούν σοβαρά συμπτώματα στους ανθρώπους. Άλλο μέσο άμυνας που διαθέτει ο φρύνος είναι το καμουφλάζ, στο οποίο συμβάλλουν και το χρώμα του και η εμφάνιση των αδένων στο δέρμα, αφού κάνουν το περίγραμμά του να μην είναι τόσο εμφανές.
 
 tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Δείτε τι βρήκε αυτός ο αγρότης στο κτήμα του στο Ναύπλιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: