ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κρατούν αποστάσεις από τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ο Τάσος Πρατσόλης (Εύβοια) και ο Νίκος Θηβαίος (Βοιωτίας).Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση (δείτε την εδώ), σχετικά με την κατάθεση ερώτησης από 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,οι οποίοι ζητούν την κατασκευή μονάδων αναερόβιας ζύμωσης αστικών λυμάτων και αστικών-γεωργικών βιοαποδομήσιμων αποβλήτων.

Ωστόσο δύο από τους 27 βουλευτές, ο Ευβοιώτης Τάσος Πρατσόλης και ο Βοιωτός Νίκος Θηβαίοςεξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κρατούν αποστάσεις από τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, του οποίου η νομιμότητα εκκρεμεί διοικητικά και θεσμικά, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

1. Το θέμα της ερώτησης των 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφορά κύρια τα αστικά-γεωργικά βιοαποδομήσιμα υλικά.

2. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τεχνολογικές εφαρμογές σε ανάλογες μονάδες, αρκεί να μην οδηγούν σε έργα έξω από τη λογική του νέου ΕΣΔΑ ανοίγοντας δρόμους για την καύση των αποβλήτων.

3. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά Ελλάδα διαφωνούν με τη λογική του νόμου 4071/12, που προβλέπει ένα και μοναδικό περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. με μορφή ΑΕ. Σύντομα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου που θα άρει την υποχρεωτικότητα του ενός Φο.Δ.Σ.Α. και της εταιρικής μορφής ΑΕ και θα εναρμονίζεται με τη λογική και τη στρατηγική του νέου ΕΣΔΑ.

Πολιτική μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία Φο.Δ.Σ.Α. μεταξύ όμορων Δήμων, ώστε να είναι βιώσιμοι, η ελάφρυνση των δημοτικών τελών των πολιτών και τέλος, η επικουρική συμμετοχή των απορριμμάτων στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα της ερώτησης που κατέθεσαν οι 27 βουλευτές."

egnomi.gr
Κρατούν αποστάσεις από τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: