Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χοιρινό με πράσα & πιπεριές Φλωρίνης


Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό. Χοιρινό με πράσα και πιπεριές Φλωρίνης. Συνοδεύστε το με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι και απολαύστε το.

Υλικά συνταγής
  • 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλα, κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 μεγάλα πράσα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο σπιτικός ζωμός κρέατος *
  • 1 μέτρια σελινόριζα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τους κύβους του χοιρινού για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω τα κρεμμύδια, τα πράσα και τις πιπεριές Φλωρίνης και σοτάρω για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνω και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό το πολύ, πριν σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει.
  • Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω το ζωμό. Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 40 λεπτά και προσθέτω τα κυβάκια της σελινόριζας, αλάτι και πιπέρι.
  • Συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Λίγο πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω τον άνηθο και ανακατεύω. Σερβίρω το φαγητό αμέσως και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
* Λιώστε 2 κύβους ή σπιτικούς ζωμούς κρέατος σε 1 λίτρο νερό.
 
syntages.gr
Χοιρινό με πράσα & πιπεριές Φλωρίνης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.