ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Απάντηση του προέδρου του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη στον Αλέξανδρο Κοντό σχετικά με τις δηλώσεις του για το ΑΚΚΕΛ

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει η ίδρυση του πρώτου αγροτικού κόμματος στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια.

Πολιτικοί (ξενιστές) προς τον Αγροτικό τομέα άρχισαν διάφορες προπαγανδιστικές δηλώσεις σε μια προσπάθεια να μειώσουν την δυναμική του νεοσύστατου κόμματος!!!

Μια δήλωση με την εκτίμηση του πρ. Υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης και βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αλέξανδρου Κοντού, για το Αγροτικό Κτηνοτροφικό κόμμα Ελλάδας, προκάλεσε την πληρωμένη απάντηση του πρόεδρου του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη.

Διαβάστε την δήλωση Κοντού και την απάντηση Τσιομπανίδη...

Σύμφωνα με το http://www.e-thrakinews.gr/ ο κύριος Αλέξανδρος Κοντός φέρεται να είπε:

Α. ΚΟΝΤΟΣ: «ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ»
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κοντός δήλωσε στη «ΦτΝ» ότι: «Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή την προσπάθεια είναι το αγροτικό κόμμα που είχε ιδρυθεί από αυτή την μεγάλη προσωπικότητα του αγροτοσυνδικαλισμού και της ελληνικής πολιτικής που ήταν ο αείμνηστος Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Από εκεί και πέρα δεν πιστεύω από την μία ότι έτσι όπως δημιουργείται μπορεί να φέρει κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα ενώ από την άλλη και ο αριθμός των αγροτών έχει περιοριστεί πάρα πολύ σε σχέση με την περίοδο που μεσουρανούσε το αγροτικό κόμμα. Εκτός αυτού για να μπορέσει να υπάρξει και να έχει κάποια προοπτική θα έπρεπε να στελεχωθεί με ανθρώπους που είναι σοβαρές προσωπικότητες, με κύρος, που να γνωρίζουν τα προβλήματα των αγροτών και να μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. 

Παρόμοιες προσπάθειες άλλωστε έχουμε ζήσει και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως π.χ. με το κόμμα των στρατιωτικών και άλλων επαγγελματικών ομάδων. Όμως το πολιτικό πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο από το να κάνει μία επαγγελματική ομάδα μία τέτοια κίνηση. Άλλωστε οι αγρότες πιστεύω ότι μπορούν να εκφραστούν κα εκφράζονται μέσα από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς και παρόλο που η περίοδος είναι ρευστή πολιτικά, αν δεν δημιουργηθεί μία ισχυρή βάση με μεγάλη επικοινωνιακή υποστήριξη και ανθρώπους που είναι γνωστοί και με αναγνωρισιμότητα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να “περπατήσει”. 

Κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να έχει τύχη το εγχείρημα αυτό όμως σήμερα δεν υπάρχουν και οι ανάγκες που να επιτάσσουν την δημιουργία ενός τέτοιου σχηματισμού μέσα στην κοινωνία. Θα πρέπει μάλιστα να σκεφτούμε ότι παρά τα παράπονα που ακούγονται, ο αγροτικός κόσμος αντιμετώπισε σε αυτή την οικονομική κρίση σε πολύ μικρότερο βαθμό προβλήματα σε σχέση με τον αστικό πληθυσμό της χώρας. Υπάρχουν βέβαια κάποια ανοιχτά θέματα, όπως π.χ. η ΚΑΠ, όμως αυτά είναι ζητήματα που κάλλιστα μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν τον τόπο χωρίς να επιτάσσεται η ανάγκη για την δημιουργία ενός νέου αγροτικού κόμματος»

Απάντηση Τσιομπανίδη

Κύριε Κοντέ για την ιστορία τα κοινά στοιχεία της προσπάθειας μας με το κόμμα του Αλέξανδρου Μπαλτατζή είναι πάρα πολλά και φυσικά υπάρχει ιστορική συνέχεια. Απο την Θράκη ξεκίνησε ο Μπαλτατζής συνδικαλιστής που το 1950 ίδρυσε το κόμμα Συναγερμός Αγροτών και Εργαζομένων.

Στις δηλώσεις σχετικά με την ίδρυση του ΑΚΚΕΛ λέτε πως θα έπρεπε να απαρτίζεται απο ανθρώπους σοβαρούς, με κύρος που να γνωρίζουν τα προβλήματα του αγροτικού χώρου για να υπάρξει προοπτική. Σας ερωτώ κύριε Κοντέ ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι άνθρωποι; οι ανεπάγγελτοι πολιτικάντηδες που κοσμούν τα ψηφοδέλτια σας; Τα μεγάλα τζάκια και οι βαρονίες της Ν.Δ που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τον πρωτογενή τομέα και τον Ελληνικό λαό; Οι εκ Αθηνών προερχόμενοι υποψήφιοι σας που καταλαμβάνουν και το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων σας; Οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι πολιτικοί σας μηχανικοί; 

Λέτε πως ο αγροτικός πληθυσμός είναι ευνοούμενος στην κρίση (που οι κυβερνήσεις σας έφεραν) έναντι του αστικού πληθυσμού.

Που αναφέρεστε κύριε Κοντέ;

Στο φιάσκο της κυβέρνησης σας με το αγελαδινό γάλα; στην κατάπτυστη πολιτική σας στο θέμα της ευλογιάς; στην μείωση της επιστροφής ΦΠΑ ; στην φοροληστρική επιδρομή Στουρνάρα σε αγρότες και κτηνοτρόφους; Στην κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου; Στην αύξηση εισφορών ΟΓΑ-ΕΛΓΑ; Στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης; Στην έξοδο απο το επάγγελμα 2000 κτηνοτρόφων το 2013 ; Στην κατάντια που οδηγήσατε τους ανθρώπους που πραγματικά παράγουν; 

Κύριε Κοντέ οικονομικές επιστήμες σπουδάσατε και όχι μάντης κακών μελλούμενων το αν θα ''περπατήσει'' το ΑΚΚΕΛ στις επικείμενες ευρωεκλογές αφήστε να το αποφασίσει ο Ελληνικός λαός..... Όλοι μας στην κάλπη θα κριθούμε κύριε Κοντέ και εμείς και εσείς....αν όμως συνεχίζετε εκεί στην ΝΔ να πιστεύετε πως απευθύνεστε σε ιθαγενείς που κοιμούνται με τα τσαρούχια κάνετε μεγάλο λάθος.
 
 melissocosmos.com
Απάντηση του προέδρου του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη στον Αλέξανδρο Κοντό σχετικά με τις δηλώσεις του για το ΑΚΚΕΛ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: