Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης)


Συνεχίστηκε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του ΥΠ.Α.Α.Τ. «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης τουαγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις». Στην επιτροπή κλήθηκαν και τοποθετήθηκαν και τα Θεσμικά και Συνδικαλιστικά Όργανα των Γεωτεχνικών που είναι το ΓΕΩΤΕΕ και η ΠΟΓΕΔΥ. 

Την ΠΟΓΕΔΥ εκπροσώπησε ο πρόεδρός της και τοποθετήθηκε βάση των αποφάσεων τωνΣυλλογικών Οργάνων της ΠΟΓΕΔΥ. Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι Συνεταιρισμοί πρέπεινα είναι οργανωμένοι σε επιχειρηματική δράση, βοηθώντας τους παραγωγούς να ξεπεράσουν τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που δημιουργούνται λόγω των αδυναμιών και της δομής των Ελληνικών εκμεταλλεύσεων. Είναι δε φανερό ότι ο ρόλος των Συνεταιρισμών μέχρι σήμερα δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες των αγροτών και της κοινωνίας. 
 
Για άλλη μια φορά αυτό το Νομοσχέδιο χρησιμοποιείται ως όχημα για να περάσουν διατάξεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ναγίνουν αποδεκτές. Συγκεκριμένα με το άρθρο 41 δημιουργείται ένας ακόμη εποπτευόμενοςΟργανισμός λες και δεν έχει αρκετούς το ΥΠ.Α.Α.Τ. Προφανώς οι ανάγκες βολέματος ημετέρων είναι μεγάλες και δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθούν. Το τραγικό όμως είναι ότι η περιγραφή των σκοπών αυτού του Οργανισμού αποτελούν αρμοδιότητες των υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ. 
 
Γι’ αυτό ρωτάμε τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 
 
αν σκοπός του υπό ίδρυσηΟργανισμού είναι η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας, ο σκοπός του Υπουργείου ποιος είναι; Σκοπεύετε να μετατρέψετε το ΥΠ.Α.Α.Τ. σε ΝΠΙΔ; 
 
Η νεφελώδης περιγραφή των σκοπώντου υπό ίδρυση νέου Οργανισμού είναι απόδειξη ότι μόνο στην αγροτική ανάπτυξη δε στοχεύει. Βέβαια δεν είναι η μόνη διάταξη στο Νομοσχέδιο που σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για τους εποπτευόμενους Οργανισμούς. 
 
Με άλλες διατάξεις γίνεται προσπάθεια θεσμοθέτησης διαφορετικής εκτός έδρας αποζημίωσης των υπαλλήλων των εποπτευόμενων οργανισμών σε σχέση με τους Γεωτεχνικούς του Δημόσιου Τομέα. Και είναι τουλάχιστον προκλητικός ο τρόπος που η εισηγητική έκθεση του Νομοσχεδίου προσπαθεί νααιτιολογήσει αυτή τη ρουσφετολογική διάταξη. Το μόνο όμως που επιτυγχάνει είναι ότι αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη επαφής των συντακτών της με την πραγματικότητα. 
 
Και φυσικά στα πλαίσια της «ισονομίας» ο Υπουργός επέδειξετη σχετική βιασύνη για να βολέψει και τους ημέτερους του ΥΠ.Α.Α.Τ. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η αποσπασματική τροποποίηση του Οργανισμού του ΥΠ.Α.Α.Τ.(ΠΔ 107/2014) σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι στη μονάδα εσωτερικού ελέγχου μπορεί να προΐσταται και υπάλληλος τουκλάδου ΠΕ10 Οικονομικού. 
 
Αλήθεια κ. Υπουργέ ποιος είναι ο Υπάλληλος που δεμπορεί να περιμένει τη δρομολογηθείσα τροποποίηση του Οργανισμού του Υπουργείουκαι για τον οποίο προβλέψατε ειδική νομοθετική ρύθμιση; 
 
Αν κ. Υπουργέ την ενεργητικότητα που δείχνετε για την τακτοποίηση ημέτερων την διοχετεύατε στην επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα, τότε ίσως είχαν λυθεί ορισμένα προβλήματα. Βέβαια από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε λείπουν και διατάξεις υποβάθμισης του πτυχίου μας και οικονομικής εξαθλίωσης των συναδέλφωντου ιδιωτικού τομέα μέσω της θεσμοθέτησης της απασχόλησης των υπεύθυνων επιστημόνων σε φυτωριακές επιχειρήσεις τύπου Α΄ και Β΄ και μητρικών φυτειών αμπέλου με μπλοκάκι. 
 
Διατάξεις που έρχονται σε συνέχεια άλλων ήδη θεσμοθετημένων μέτρων που καθιστούν τους ελέγχους στους συγκεκριμένους τομείς αδύνατους. 
 
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε χαρακτηρίζεται μόνο από την παρουσία διατάξεων που δε μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Χαρακτηρίζεται και από την απουσία διατάξεων που σχετίζονται με πάγια και δικαιολογημένα οικονομικάκαι θεσμικά αιτήματά μας, (όπως ανθυγιεινό, κάθετη οργάνωση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών κ.α.). 
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ) 
 
 In Evia Top

Παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα;

14 Απρ 2016 1:27:56

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα και την παραγωγή γάλακτος από εισαγόμενη σκόνη, σύμφωνα με επικείμενη τροποποίηση στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιος Κατσιαντώνης.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσιαντώνη «και με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση, επίκειται τροποποίηση στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η οποία τροποποίηση θα επιφέρει σωρεία αρνητικών ζητημάτων γεωοικονομικής φύσης στην οικονομία της χώρας. Με βάση δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, προτίθεστε να νομιμοποιήσετε την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα και την παραγωγή γάλακτος από εισαγόμενη σκόνη γάλακτος, οι δε παραγωγικές τάξεις προϊόντων γάλακτος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε πραγματική βάση θέτοντας ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης σχετικά με τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Εάν τελικώς εγκριθεί αυτή η τροποποίηση στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, το πλήγμα για τους γαλακτοπαραγωγούς της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμο από κάθε άποψη».
Γι αυτό λοιπόν, ο κ. Κατσιαντώνης ρωτά την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ τα εξής:
1) Ποιος ωφελείται από τις αλλαγές στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών;
2) Οι μεταρρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ τύποις στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, τη μείωση του κόστους παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων και κατ’ επέκταση τη μείωση της τιμής τους στο ράφι. Εν προκειμένω, πώς θα αντισταθμισθεί το αρνητικό πρόσημο της ελληνικής παραγωγής γάλακτος;
3) Πώς θα διασφαλίσετε την εξωστρέφεια της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας στον διεθνή στίβο, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, αφού δεν θα μπορούν οι ελληνικές γαλακτοπαραγωγικές μονάδες να παράξουν με βιώσιμο τρόπο ελληνικό γάλα;
4) Ποια τα οφέλη της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής αγροκτηνοτροφίας από την επικείμενη εισαγωγή σκόνης γάλακτος και πώς αυτά δεν δύνανται να αντισταθμισθούν από την εκτροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων και την παραγωγή φρέσκου ελληνικού γάλακτος;
5) Πώς θα διασφαλίσετε την τήρηση των ισοζυγίων γάλακτος των βιομηχανιών, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η αποφυγή φαινομένων Ελληνοποίησης εισαγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας;
6) Πώς θα διασφαλίσετε το (ούτως ή άλλως εκτεθειμένο σε φαινόμενα εξαπάτησης) ελληνικό αλλά και το ξένο καταναλωτικό κοινό από την παραπλάνηση ως προς την προέλευση και ποιότητα των προς κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, όταν όλα θα «ζυγίζονται» στον βωμό του κέρδους;
7) Πώς θα στηρίξετε άμεσα και έμπρακτα τη γαλακτοπαραγωγική «οικογένεια» της χώρας, ξεκινώντας από τις οικογενειακές μικρές γαλακτοπαραγωγικές μονάδες έως και τις μονάδες που με επιτυχία τόσα χρόνια εδραιώθηκαν στον χώρο και συνέβαλαν αποφασιστικά στην οικονομία της χώρας;
- See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/item/110524-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BD%CF%89%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1.html#sthash.ebEN4Md9.dpuf

Παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα;

14 Απρ 2016 1:27:56

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα και την παραγωγή γάλακτος από εισαγόμενη σκόνη, σύμφωνα με επικείμενη τροποποίηση στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιος Κατσιαντώνης.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσιαντώνη «και με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση, επίκειται τροποποίηση στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η οποία τροποποίηση θα επιφέρει σωρεία αρνητικών ζητημάτων γεωοικονομικής φύσης στην οικονομία της χώρας. Με βάση δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, προτίθεστε να νομιμοποιήσετε την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα και την παραγωγή γάλακτος από εισαγόμενη σκόνη γάλακτος, οι δε παραγωγικές τάξεις προϊόντων γάλακτος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε πραγματική βάση θέτοντας ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης σχετικά με τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Εάν τελικώς εγκριθεί αυτή η τροποποίηση στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, το πλήγμα για τους γαλακτοπαραγωγούς της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμο από κάθε άποψη».
Γι αυτό λοιπόν, ο κ. Κατσιαντώνης ρωτά την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ τα εξής:
1) Ποιος ωφελείται από τις αλλαγές στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών;
2) Οι μεταρρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ τύποις στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, τη μείωση του κόστους παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων και κατ’ επέκταση τη μείωση της τιμής τους στο ράφι. Εν προκειμένω, πώς θα αντισταθμισθεί το αρνητικό πρόσημο της ελληνικής παραγωγής γάλακτος;
3) Πώς θα διασφαλίσετε την εξωστρέφεια της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας στον διεθνή στίβο, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, αφού δεν θα μπορούν οι ελληνικές γαλακτοπαραγωγικές μονάδες να παράξουν με βιώσιμο τρόπο ελληνικό γάλα;
4) Ποια τα οφέλη της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής αγροκτηνοτροφίας από την επικείμενη εισαγωγή σκόνης γάλακτος και πώς αυτά δεν δύνανται να αντισταθμισθούν από την εκτροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων και την παραγωγή φρέσκου ελληνικού γάλακτος;
5) Πώς θα διασφαλίσετε την τήρηση των ισοζυγίων γάλακτος των βιομηχανιών, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η αποφυγή φαινομένων Ελληνοποίησης εισαγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας;
6) Πώς θα διασφαλίσετε το (ούτως ή άλλως εκτεθειμένο σε φαινόμενα εξαπάτησης) ελληνικό αλλά και το ξένο καταναλωτικό κοινό από την παραπλάνηση ως προς την προέλευση και ποιότητα των προς κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, όταν όλα θα «ζυγίζονται» στον βωμό του κέρδους;
7) Πώς θα στηρίξετε άμεσα και έμπρακτα τη γαλακτοπαραγωγική «οικογένεια» της χώρας, ξεκινώντας από τις οικογενειακές μικρές γαλακτοπαραγωγικές μονάδες έως και τις μονάδες που με επιτυχία τόσα χρόνια εδραιώθηκαν στον χώρο και συνέβαλαν αποφασιστικά στην οικονομία της χώρας;
- See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/item/110524-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BD%CF%89%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1.html#sthash.ebEN4Md9.dpuf

Παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα;

14 Απρ 2016 1:27:56

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα και την παραγωγή γάλακτος από εισαγόμενη σκόνη, σύμφωνα με επικείμενη τροποποίηση στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιος Κατσιαντώνης.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσιαντώνη «και με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση, επίκειται τροποποίηση στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η οποία τροποποίηση θα επιφέρει σωρεία αρνητικών ζητημάτων γεωοικονομικής φύσης στην οικονομία της χώρας. Με βάση δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, προτίθεστε να νομιμοποιήσετε την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού χωρίς νωπό ελληνικό γάλα και την παραγωγή γάλακτος από εισαγόμενη σκόνη γάλακτος, οι δε παραγωγικές τάξεις προϊόντων γάλακτος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε πραγματική βάση θέτοντας ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης σχετικά με τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Εάν τελικώς εγκριθεί αυτή η τροποποίηση στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, το πλήγμα για τους γαλακτοπαραγωγούς της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμο από κάθε άποψη».
Γι αυτό λοιπόν, ο κ. Κατσιαντώνης ρωτά την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ τα εξής:
1) Ποιος ωφελείται από τις αλλαγές στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών;
2) Οι μεταρρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ τύποις στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, τη μείωση του κόστους παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων και κατ’ επέκταση τη μείωση της τιμής τους στο ράφι. Εν προκειμένω, πώς θα αντισταθμισθεί το αρνητικό πρόσημο της ελληνικής παραγωγής γάλακτος;
3) Πώς θα διασφαλίσετε την εξωστρέφεια της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας στον διεθνή στίβο, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, αφού δεν θα μπορούν οι ελληνικές γαλακτοπαραγωγικές μονάδες να παράξουν με βιώσιμο τρόπο ελληνικό γάλα;
4) Ποια τα οφέλη της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής αγροκτηνοτροφίας από την επικείμενη εισαγωγή σκόνης γάλακτος και πώς αυτά δεν δύνανται να αντισταθμισθούν από την εκτροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων και την παραγωγή φρέσκου ελληνικού γάλακτος;
5) Πώς θα διασφαλίσετε την τήρηση των ισοζυγίων γάλακτος των βιομηχανιών, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η αποφυγή φαινομένων Ελληνοποίησης εισαγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας;
6) Πώς θα διασφαλίσετε το (ούτως ή άλλως εκτεθειμένο σε φαινόμενα εξαπάτησης) ελληνικό αλλά και το ξένο καταναλωτικό κοινό από την παραπλάνηση ως προς την προέλευση και ποιότητα των προς κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, όταν όλα θα «ζυγίζονται» στον βωμό του κέρδους;
7) Πώς θα στηρίξετε άμεσα και έμπρακτα τη γαλακτοπαραγωγική «οικογένεια» της χώρας, ξεκινώντας από τις οικογενειακές μικρές γαλακτοπαραγωγικές μονάδες έως και τις μονάδες που με επιτυχία τόσα χρόνια εδραιώθηκαν στον χώρο και συνέβαλαν αποφασιστικά στην οικονομία της χώρας;
- See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/item/110524-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BD%CF%89%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1.html#sthash.ebEN4Md9.dpuf
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: