Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χταπόδι κρασάτο


Ένα πολύ νόστιμο νηστίσιμο φαγητό. Μια πολύ εύκολη συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη για ένα υπέροχο πιάτο. Απολαύστε το ως μεζέ ή ορεκτικό ή συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικό ή ρύζι και γευτείτε το σαν κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 2-3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 φλιτζάνια νερό και 3 κουταλιές ξύδι. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερό. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Κρατάμε τους ζωμούς του.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, το μπαχάρι καιαλατοπίπερο.
  • Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και η ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους ζωμούς του χταποδιού, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Το σερβίρουμε μόνο του για μεζέ (σε αυτή τη περίπτωση το αφήνουμε χωρίς καθόλου υγρά) ή με πατάτες τηγανιτές, ή ζυμαρικό, πένες ή βίδες, τις οποίες αφού βράσουμε και στραγγίζουμε τις ανακατεύουμε μέσα στη κατσαρόλα με το χταπόδι που θα έχουμε αφήσει ζωμούς ή τέλος το συνοδεύουμε με ένα άσπρο πιλάφι και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.
sintayes.gr
Χταπόδι κρασάτο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.