Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Brownies με γιαούρτι και ελαιόλαδο


Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα Brownies προσαρμοσμένα στη Μεσογειακή διατροφή, με υλικά από τη Μεσόγειο.. ελαιόλαδο και γιαούρτι… Το αποτέλεσμα είναι ένα υγρό, σοκολατένιο και νόστιμο κέικ σοκολάτας… 

Υλικά συνταγής
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη 
  • 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού καρύδια σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψί 22 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε καλά με σύρμα ή κουτάλι ή με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, χτυπάτε για 1/2 ακόμα λεπτό και ρίχνετε και το γιαούρτι. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέϊκιν πάουντερ και το προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα με κουτάλι ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο λείο σοκολατένιο μείγμα. Τέλος, προσθέτετε και τα καρύδια σε κομματάκια και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν.
  • Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρετε τραβώντας το από το χαρτί ψησίματος, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
olivetomato.com
Brownies με γιαούρτι και ελαιόλαδο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.