ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έρχονται νέες παρεμβάσεις Τροπολογίες Αποστόλου για Θέματα που έχουν σχέση με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο - Αγρογή & Eργόσημο ...Τροπολογίες Αποστόλου για Αγρογή και εργόσημο .Ειδικότερα, λουκέτο και μάλιστα οριστικό στην «Αγρογή», μέσω τροπολογίας προανήγγειλε στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Σημειωτέον πως οι προσπάθειες να κλέισει ο εν λόγω οργανισμός, ξεκίνησαν το 2010, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και υπουργίας Μπατζελή στην Αχαρνών.

Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε την εταιρεία «μεγάλη αμαρτία», η οποία «σέρνεται και πληρώνει το ελληνικό δημόσιο».

«Αφορά το κλείσιμο της Αγρογής, της μεγάλης αμαρτίας, η οποία μέχρι σήμερα σέρνεται και πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει τελειωμός. Δηλαδή, βρίσκονται σε μια δικαστική διαδικασία και κάπου, ξέρετε ότι αυτές οι δικαστικές διαδικασίες σέρνονται, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει αντικείμενο. Και πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε, να διακόψουμε την λειτουργία της Αγρογής, διότι αυτή η διαδικασία δεν πάει άλλο, όταν ουσιαστικά ακόμη και δικαστικό αντικείμενο, δεν έχει», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία της «Αγρογή» μετράει τουλάχιστον από 2010 οπότε και είχε ξεκινήσει η προσπάθεια συγχωνεύσεων – καταργήσεων οργανισμών του δημοσίου επί Θεόδωρου Πάγκαλου ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης, πολλές εκ των οποίων είχαν μείνει μόνο στα χαρτιά παρά τις πιέσεις της Τρόικας.

Η εκκαθάριση της εταιρίας ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2014.

Το σκάνδαλο με τις παράνομες προσλήψεις 269 ατόμων στη συγκεκριμένη εταιρεία έφτασε έως τη Δικαιοσύνη το 2010.

Οι συμβάσεις αυτές καταγγέλθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου 2011, αλλά οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στα δικαστήρια και οι υποθέσεις τους ακόμη εκκρεμούν. Επίσης, στα δικαστήρια βρίσκονται και υποθέσεις αγωγών της Αγρογή κατά τρίτων.

Έρχονται νέες παρεμβάσεις

Ακόμα ανακοίνωσε ότι πέραν της τροπολογίας για την Αγρογή επίκειται κατάθεση τροπολογιών και για άλλα ζητήματα όπως:

- Θέματα που έχουν σχέση με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο


- Θέματα παράτασης λειτουργίας των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ), θέματα που έχουν σχέση με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και με την διάρθρωση της Αρχής Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

- Εργόσημο, έλεγχοι γεωτεχνικών.
 
agronews
Έρχονται νέες παρεμβάσεις Τροπολογίες Αποστόλου για Θέματα που έχουν σχέση με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο - Αγρογή & Eργόσημο ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: