Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των αποδοχών τους οι εργαζόμενοι στην ELFE, πρώην ΒΦΛΑπό τις 14 Απριλίου, οπότε και η διοίκηση της ELFE (πρώην ΒΦΛ) έχει ανακοινώσει τις προτάσεις της για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων στη βιομηχανία, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά το Πάσχα. Βέβαια, έχει υπάρξει τις τελευταίες ώρες μία εμπλοκή, καθώς η διοίκηση της βιομηχανίας εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνη στο σωματείο για την διακοπή του διαλόγου. 
 
Το σωματείο έσπευσε να απαντήσει, να διαψεύσει τον ισχυρισμό. Με την ευκαιρία κάλεσε εκ νέου την εταιρία στις διαπραγματεύσεις. Αυτή δεν ανταποκρίθηκε. Επίσης, ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Μπεχράκης, δεν έρχεται στην Καβάλα αν και κάτι τέτοιο υποσχέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα το σωματείο των εργαζομένων θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Παυλίδη.

Στις 25 Απριλίου το σωματείο συναντήθηκε με τη δήμαρχο Καβάλας και στις 19 Απριλίου πραγματοποίησε γενική συνέλευση με την οποία ελήφθη απόφαση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Επίσης, στις 17 Απριλίου το σωματείο συναντήθηκε με τους βουλευτές της Καβάλας, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση για τη μείωση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο.

Η ανακοίνωση της 14ης Απριλίου με την πρόταση της ELFE

"Σε συνέχεια της απόφασής μας να εξορθολογηθεί το μισθολογικό κόστος της επιχείρησής μας, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επιβίωσή της και στα πλαίσια εφαρμογής της κείμενης εργατικής νομοθεσίας, η Εταιρεία ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Α. Κατά την επικείμενη εξόφληση των αποδοχών των εργαζομένων της θα εγγυηθεί το ποσό των 1.500 ευρώ (μικτές αποδοχές) μηνιαίως ως εγγυημένες μηνιαίες αποδοχές για έναν έκαστο του συνόλου του προσωπικού της που θα υποστεί τη μεταβολή που έχουμε ήδη ανακοινώσει στις 24/3/2016. Πρόθεση της Εταιρίας είναι αυτή η εγγύηση των μισθών έως τα 1.500 ευρώ να αποτελέσει διμερή συμφωνία με το Σωματείο των εργαζομένων.

Σε περίπτωση οριστικής άρνησης του Σωματείου να συμφωνήσει στη στήριξη των εργαζομένων που αμείβονται κάτω από τα 1.500 ευρώ, τότε η Εταιρία θα το πράξει μονομερώς. Θα προστατεύσει και δε θα μειώσει μισθούς ως το παραπάνω ποσό.

Β. Συμμετέχει και συνεχίζει να το κάνει σε θεσμικό πλαίσιο στη διαδικασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης, όπως έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοί της και η Εταιρεία ανταποκρίθηκε.

Γ. Προωθεί πολιτικές εθελούσιας εξόδου καταβάλλοντας στους εργαζόμενους που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον μέχρι τις 22/04/2016, πλήρη την αποζημίωσή τους πλέον του ποσού των 1.000 ευρώ, ώστε να ικανοποιηθούν τα μέγιστα οι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα. Τα σχετικά ποσά που θα καταβληθούν σε έναν έκαστο των ενδιαφερομένων θα ανέλθουν μέχρι και το ποσό των 64.000 ευρώ .

Είναι κοινός τόπος και αγωνία μας το εργοστάσιο της Καβάλας να παραμείνει ανοιχτό. Η Διοίκηση της Εταιρείας δίνει πολλαπλή μάχη και πραγματικά δε φείδεται προσπαθειών και αγώνα να το πετύχει. Οι συνθήκες επιτάσσουν άμεση αναπροσαρμογή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Αυτό και πράττει. Με σύννομο τρόπο, εξορθολογίζει το υπέρογκο μισθοδοτικό της κόστος, εξασφαλίζει άνετο μισθολογικό και θεσμικό εργασιακό περιβάλλον για το σύνολο του προσωπικού της, εξασφαλίζει συνθήκες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της, ώστε να καταστεί διεθνώς ανταγωνιστική. Η ανασκόπηση της βιομηχανικής αγοράς και των μισθών που αναλόγως καταβάλλονται σε άλλες βιομηχανίες πείθει ότι οι εργαζόμενοί μας είναι άριστα αμειβόμενοι, το οποίο και επιδιώκουμε, γιατί αυτοί αποτελούν τη δύναμη λειτουργίας μας.

Χρειάζεται κοινή προσπάθεια ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να κρατήσουμε «ψηλά» το εργοστάσιο με όφελος στην Εθνική και Αγροτική οικονομία και ασφαλώς για τη στήριξη της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας."
 
agro24.gr
Σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των αποδοχών τους οι εργαζόμενοι στην ELFE, πρώην ΒΦΛ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: