ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βαγγέλης Αποστόλου: Το 85% των αγροτών δηλώνει κάτω από 5.000 εισόδημα


«Για πρώτη φορά, δραστηριότητα επιχειρηματικού χαρακτήρα στην Ελλάδα έχει αφορολόγητο. Όλοι οι υπόλοιποι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Ο Έλληνας αγρότης, αυτός που έχει μία μέση ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά, έχει αφορολόγητο 9.100. Από εκεί και πάνω μπαίνουμε στη διαδικασία φορολόγησης», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στο MEGA για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών.

«Όταν ερχόμαστε στο Ασφαλιστικό, ως ασφαλιστέο εισόδημα σε αυτούς που έχουν υψηλότερα εισοδήματα, θεωρείται αυτό που μένει μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου», πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου.

«Για αυτό τελικά, η επιβάρυνση που υπάρχει, από πλευράς ασφαλιστικού, είναι μικρότερη από το κέρδος που υπάρχει», τόνισε ο υπουργός.

Στην ερώτηση για το πόσο δηλώνει ο μέσος Έλληνας αγρότης, ο κ. Αποστόλου απάντησε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, περίπου το 85% των Ελλήνων αγροτών δηλώνει κάτω από 5.000 ευρώ, και μιλάμε για φορολογητέο εισόδημα».

 real.grΑν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βαγγέλης Αποστόλου: Το 85% των αγροτών δηλώνει κάτω από 5.000 εισόδημα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: