Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιαννιώτικο αρνάκι γιουβέτσι


Γιαννιώτικο, αρνάκι γιουβέτσι. Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα αγαπημένο πιάτο, νόστιμο και υγιεινό, για όλη την οικογένεια, για το Κυριακάτικο αλλά και το καθημερινό τραπέζι μας.

Υλικά συνταγής
  • 1 ½ κιλό αρνάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 4 φλ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • γραβιέρα τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
  • Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε σε αντικολλητικό ταψί. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τρίβετε στο λεπτό του τρίφτη τα σκόρδα.
  • Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο στο ταψί, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό ντομάτας, προσθέτετε νερό μέχρι τη μέση του κρέατος και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1:20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  • Μετά προσθέτετε 11 φλ. τσαγιού νερό και όταν κοχλάσει, ρίχνετε το κριθαράκι και λίγο ακόμα αλατοπίπερο και το ανακατεύετε ελαφρώς. Τα 5 πρώτα λεπτά βρασίματος ανακατεύετε συχνά. Ψήνετε για 15 λ περίπου μέχρι να γίνει το κριθαράκι, προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό ζεστό αν αυτό απαιτηθεί. Το φαγητό όταν το βγάλετε από το φούρνο πρέπει να έχει αρκετό ζουμί γιατί το ζυμαρικό στη πορεία θα το “πιεί” και θα στεγνώσει.
  • Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μετά το σερβίρετε, πασπαλίζοντάς το με τριμμένη γραβιέρα.

minervahorio.gr
Γιαννιώτικο αρνάκι γιουβέτσι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.