ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΦΕΤ με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΠρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν πρόσφατα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) στα γραφεία της Πρυτανείας του ΓΠΑ, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και των διαθέσιμων πόρων.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας αποσκοπεί στο να εξασφαλίζεται η παραγωγή ασφαλέστερων και ποιοτικότερων τροφίμων με απώτερο στόχο την προστασία της υγείας και των συμφερόντων του καταναλωτή.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ΕΦΕΤ, κατά την επιτέλεση του έργου του ως κεντρικού αρμόδιου φορέα για την ασφάλεια των τροφίμων και τη διαμόρφωση διατροφικής πολιτικής, έχει στόχο τη διεύρυνση της επιστημονικής συνεργασίας με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, έχοντας ήδη αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες κατά την εκπόνηση διερευνητικών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο συνέχισης ανάλογων δράσεων με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο ΕΦΕΤ βρίσκει αρωγό το ΓΠΑ, με το οποίο υπάρχει δυνατότητα ανάληψης από κοινού πρωτοβουλιών σε πολλά θεματικά πεδία που σχετίζονται με τα τρόφιμα, με κύριους άξονες συνεργασίας την έρευνα, την εκπαίδευση και ενημέρωση, την αξιοποίηση τεχνογνωσίας και πόρων.

Οι δράσεις που προτίθενται να αναλάβουν ο ΕΦΕΤ και το ΓΠΑ, όπως εξειδικεύονται στο πρωτόκολλο συνεργασίας, είναι οι εξής :
  • Η εγκαθίδρυση συνεργασίας σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, με γνώμονα την αριστεία και τη γνωσιακή ανάπτυξή τους.
  • Η συμμετοχή σε δράσεις πληροφόρησης – ενημέρωσης, εκπαίδευσης – κατάρτισης και έρευνας.
  • Η συνεργασία ερευνητών και στελεχών των δύο φορέων για τη διοργάνωση διαλέξεων, παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνητικών σχεδίων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων κλπ.
  • Η από κοινού αξιοποίηση υποδομών και τεχνογνωσίας.
  • Η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας δια της ανταλλαγής επιστημονικών πληροφοριών/στοιχείων, εκπαιδευτικού υλικού, δημοσιευμάτων, τεχνογνωσίας και δεδομένων.
  • Η υποβολή κοινών Ερευνητικών Προτάσεων.
  • Η οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων εκπαίδευσης – κατάρτισης και πληροφόρησης – ενημέρωσης (π.χ. Workshops, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων κλπ.) με την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων Ιδρυμάτων, Ερευνητικών Φορέων, Φορέων του Δημοσίου ή Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών.
  • Η συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης του επιστημονικού έργου, προς άμεσο όφελος της κοινωνίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών στρατηγικής συνεργασιών με τοπικές κοινωνίες και εθνικούς φορείς.
  • Η υποδοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (πρακτική άσκηση, πτυχιακές και μεταπτυχιακές μελέτες κλπ.) από τον ΕΦΕΤ.

enikonomia Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΦΕΤ με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: