ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μεγαλύτερα τα ποσοστά απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές για την Ελλάδα- Τι συμβαίνει στις άλλες χώρες (ΠΙΝΑΚΑΣ)


Στοιχεία για την απασχόληση στις πόλεις των χωρών της Ε.Ε. και για τις ηλικίες 20- 64 ετών έδωσε η Eurostat. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2015, το 70% των κατοίκων (20-64) στις ευρωπαϊκές πόλεις, εργάζεται. Ο κίνδυνος της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού ωστόσο είναι υπαρκτός για το 24% των κατοίκων.

Βάσει της έρευνας τα ποσοστά απασχόλησης τείνουν να είναι υψηλότερα στις πόλεις από ότι στις αγροτικές περιοχές.

Τα ποσοστά απασχόλησης ποικίλουν από χώρα σε χώρα και κυμαίνονται από 79,8% στη Σουηδία στο 53% στην Ελλάδα. Στην πλειοψηφία των κρατών- μελών, οι πόλεις καταγράφουν μεγαλύτερα ποσοστά απασχόλησης συγκριτικά με τις αγροτικές περιοχές και αυτό φαίνεται και στη Βουλγαρία και στη Λιθουανία. Μόλις σε 11 κράτη- μέλη τα ποσοστά απασχόλησης ήταν χαμηλότερα στις πόλεις με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Γαλλία. 


 
Στην Ελλάδα το ποσοστό απασχόλησης στις μεγαλουπόλεις ανέρχεται στο 53%, στις μικρότερες πόλεις και τα προάστια στο 54,5% και στις αγροτικές περιοχές στο 58,6%. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα ποσοστά απασχόλησης στις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές στις ευρωπαϊκές χώρες.

enikonomia

Μεγαλύτερα τα ποσοστά απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές για την Ελλάδα- Τι συμβαίνει στις άλλες χώρες (ΠΙΝΑΚΑΣ) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: