ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γ. Τσιρώνης: Η διαχείριση των σκουπιδιών μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης


Η διαχείριση των σκουπιδιών μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης από πρόβλημα που είναι σήμερα και γι' αυτό θέλουμε να στηρίξουμε τους Δήμους, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σε ομιλία του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής ημερίδας των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων της Πελοποννήσου, που οργάνωσε ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, για θέματα ανακύκλωσης και πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι σήμερα τα σκουπίδια έχουν μηδενικό όφελος από την εμπορική τους αξία και πρόσθεσε, πως αν ξεκινήσουμε να ανακυκλώνουμε συστηματικά θα έχουμε τεράστιο όφελος, γιατί αυτά είναι χρήματα των πολιτών και των δήμων που σήμερα πάνε χαμένα, ενώ σε συνδυασμό με την κομποστοποίηση των οργανικών, που μπορεί να γίνει σε επίπεδο σπιτιού, συνοικίας ή και Δήμου, θα μειωθεί περισσότερο από 60% ο όγκος των παραγόμενων απορριμμάτων.

Ο κ. Τσιρώνης τόνισε πως αν αλλάξουν συμπεριφορά και τρόπο διαχείρισης των παραγόμενων απορριμμάτων οι πολίτες, θα έχουμε μεγάλη οικονομία και προς επίρρωση αυτού, ανέφερε ότι πριν από δέκα χρόνια η Σουηδία ήταν στο σημείο που βρισκόμαστε εμείς τώρα και σήμερα αποτελεί πρότυπο.

Υπογράμμισε ότι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αγάπη με τους Δήμους έναντι των Περιφερειών, αλλά εξήγησε ότι από την φύση του το αστικό απόβλητο είναι στην ευθύνη των Δήμων και πρέπει είπε, να μετατρέψουμε τα σκουπίδια από πρόβλημα σε ευκαιρία και για να γίνει αυτό πρέπει να ακολουθηθεί το τετράπτυχο, πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση. Κατόπιν αυτών συμπλήρωσε ο υπουργός, «ότι περισσεύει από τα απορρίμματα θα οδηγηθεί σε κεντρική διαχείριση».

Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά, «αυτό το τετράπτυχο αν μου υποδείξει κάποιος, επιστήμονας, οικονομολόγος, ότι δεν θα το κάνουν οι Δήμοι και θα το κάνει κάποιος άλλος, να έρθει να μου το πει εδώ. Εγώ νομίζω ότι αυτό το τετράπτυχο θα το κάνουν οι Δήμοι. Αν δεν γίνει από αυτούς, δεν θα γίνει από κανένας».

Επιπλέον ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι, «εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τους Δήμους στην προσπάθεια να ανατρέψουν αυτό το πρόβλημα των απορριμμάτων σε ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης. Έτσι θα κερδίσουμε 2 δισ. ευρώ για την πενταετία και 16.000 θέσεις εργασίας. Αυτά είναι δικά μας λεφτά και μπορεί να είναι η παράλληλη κοινωνία που όλοι ονειρευόμαστε». 

zougla       
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γ. Τσιρώνης: Η διαχείριση των σκουπιδιών μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: