Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ριζότο με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας


Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Υπέροχο ριζότο με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας. Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει με τη γεύση του. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε τα κεφτεδάκια που σας περίσσεψαν από τη προηγούμενη ημέρα και να φτιάξετε ένα φρέσκο φανταστικό φαγητό.

Υλικά συνταγής
1 μερίδα κεφτεδάκια [υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ]
Για τη σάλτσα:
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί [400 γρ.] ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι
Για το ριζότο:
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό κότας + 2 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Arborio ή καρολίνα
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση συνταγής
  • Για τα κεφτεδάκια: Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τα τηγανίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σύμφωνα με τη προσότητα που επιθυμείτε μπορείτε να φτιάξετε ή να χρησιμοποιήσετε τη 1/2 ή τα 3/4 της δόσης.
  • Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο προσθέτετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 2 λ, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λ . Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, το βασιλικό, λίγο αλατοπίπερο και 1/2 φλ. νερό.
  • Ρίχνετε και τα κεφτεδάκια και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει η σάλτσα σχεδόν μόνο με το λαδάκι της. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα βγάζετε τα κεφτεδάκια, χωρίς σάλτσα, και τα αφήνετε σε πιατέλα. Αφήνετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα.
  • Για το ριζότο: Ρίχνετε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα το ζωμό κότας και 2 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 6-7 λ. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει η σάλτσα, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς για 1 ακόμα λεπτό.
  • Προσθέτετε το ρύζι το οποίο σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ διαρκώς μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το 1/3 φλ. τσαγιού μείγματος από τη κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό ντομάτας, βάζοντας κάθε φορά 1/3 φλ. και περιμένοντας μέχρι να απορροφηθεί. Δοκιμάζετε το αλάτι και συμπληρώνετε ή μη αναλόγως.
  • Προσθέτετε τη μισή παρμεζάνα και τα κεφτεδάκια και τα αφήνετε για 2 λ ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ζεσταθούν. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού.
Sintayes.gr
Ριζότο με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.