ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ημερίδα από το Τμήμα Γεωπόνων ΤΕ του Τ.Ε.Ι. ΠελοποννήσουHμερίδα πραγματoποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου  στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου διοργάνωσε ημερίδα με θέμα "Adapt 2 Change: Νέες τεχνολογίες στη σύγχρνη γεωργία: Τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων με μειωμένες εισροές".

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος "Adapt 2 Change", το οποίο στοχεύει στην αλλαγή της αγροτικής παραγωγής και την προσαρμογή της στις αλλαγές της σύγχρονης εποχής. Στο έργο συμμετέχουν το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος), το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα (Πανεπιστήμιο) Θεσσαλίας, το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, ΤΟ Κέντρο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) "Ευρωπληροφόρηση Α.Ε." και η "ICON Group Τεχνική Ε.Π.Ε.".Πρώτος ομιλιτής της ημερίδας ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Κίττας. Ο κύριος Κίττας μίλησε για τις τεχνολογίες ρύθμισης του κλίματος του θερμοκηπίου που υπάρχουν σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την περίπτωση του κλειστού θερμοκηπίου.

Ο κύριος Κότσιρας μίλησε για ένα θέμα που απασχολεί παραγωγούς και καταναλωτές, τις υδροπονικές καλλιέργειες και το μέλλον τους στη γεωργία. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στο φόβο των καταναλωτών απέναντι στις υδροπονικές και αεροπονικές καλλιέργειες σε θερμοκήπια. Τόνισε πως αυτός ο φόβος είναι αδικαιολόγητος, μια και τα λιπάσματα και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα σε ένα τέτοιο σύστημα, σε αντίθεση με την καλλιέργεια στο έδαφος, αξιοποιούνται πλήρως και η χρήση τους είναι αυστηρά ελεγχόμενη και προσαρμοσμένη στα μέτρα του κάθε συστήματος.


Ο καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου Αναστάσιος Κότσιρας.

Ύστερα από τις πραγματικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, οι κύριοι Κίττος και Κότσιρας απάντησαν στις ερωτήσεις όσων συμμετείχαν στην ημερίδα. Σε ερώτηση του portal μας για το πόσο αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με την υδροπονική και τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια λαχανικών σήμερα, ο κύριος Κίττος απάντησε ότι θα προέτρεπε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τις σπουδές του, να ασοχληθεί με το συνδυασμό εναλλακτικών καλλιεργειών και θερμοκηπιακής παραγωγής. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη επιστημονική γνώση και ο χρόνος και το χρήμα που θα ξοδέψει όποιος ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο θα ανταμειφθούν πραγματικά.

ekperitrofis.blogspot.grΑν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ημερίδα από το Τμήμα Γεωπόνων ΤΕ του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: