ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

CLIMATELAUNCHPAD 2016 : Διαγωνισμός για τα νέα ταλέντα στον τομέα της «καθαρής τεχνολογίας»Το ClimateLaunchpad 2016 αναζητά τα νέα ταλέντα (μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, ερευνητές) στον τομέα της "καθαρής τεχνολογίας" (clean-tech) στην Ευρώπη, τα οποία θα βοηθήσει να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις.

Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad διεξάγεται για τρίτη χρονιά από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, και έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες (μέχρι 10) που θα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων, θα περάσουν από τη διαδικασία ενός εντατικού διήμερο “bootcamp” και από μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων ώστε να προετοιμαστούν για τους τελικούς της κάθε χώρας. Εκεί θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο μπροστά από μια κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου.

Οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ θα πάρουν το εισιτήριο για τον ευρωπαϊκό τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν της Εσθονίας. Οι περισσότερες από δέκα ομάδες που θα επιλεγούν εκεί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των clean tech startups καθώς και σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι η πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών Chrysalis LEAP, η οποία ανακοινώνει επίσημα την έναρξη του διαγωνισμού και του προγράμματός της για το 2016-2017. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της «πράσινης» ανάπτυξης (cleantech), μέχρι τις 31 Μαΐου, 2016 μέσω της ιστοσελίδας του ClimateLaunchpad (http://climatelaunchpad.org/application-form/).

Το Chrysalis Leap, που από το 2012 αποτελεί το πρώτο Κυπριακό «accelerator» επιχειρηματικών ιδεών (www.chrysalisleap.com) εδρεύει στην Κύπρο και δίνει την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες ή επιστήμονες που έχουν μια πρωτοποριακή ιδέα για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία να την υλοποιήσουν, παρέχοντας τους όλα τα εργαλεία και τις δεξιότητες από την ανεύρεση χρηματοδότησης μέχρι την τελική προώθηση του προϊόντος στην αγορά. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί την πρώτη φάση του δωδεκάμηνου προγράμματος της Chrysalis LEAP για τη χρονιά 2016-17, με σκοπό την εκπαίδευση και εμπορευματοποίηση των πιο υποσχόμενων «πράσινων» ιδεών στην Ελλάδα.

Θα υπάρξουν ακόμα δύο στάδια εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα καταστούν έτοιμοι για να το παρουσιάσουν σε επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στα στάδια 2 και 3 θα έχουν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν σε προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Να θυμίσουμε ότι στο περσινό ClimateLaunchpad 2015 υποβλήθηκαν αρχικά επτακόσιες επιχειρηματικές ιδέες (αριθμός ρεκόρ) από 28 χώρες κι έφτασαν στον ημιτελικό 81 από αυτές. Στον ημιτελικό συμμετείχαν και έξι ελληνικές ομάδες (τρείς από την Ελλάδα και τρείς από την Κύπρο), οι οποίοι καθοδηγήθηκαν και βρήκαν το δρόμο προς στο ClimateLaunchpad 2015 από το Chrysalis LEAP.
imerisia.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
CLIMATELAUNCHPAD 2016 : Διαγωνισμός για τα νέα ταλέντα στον τομέα της «καθαρής τεχνολογίας» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: