ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

B. Αποστόλου: Το Brexit θα έχει μικρές επιπτώσεις στον ελληνικό αγροτικό χώροΤης Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Το Brexit υπερίσχυσε τελικά παρά το γεγονός ότι όλη τη νύχτα Brexit και Bremain έδιναν μάχη στήθος με στήθος, με αποτέλεσμα το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 μελών. Την ίδια ώρα οι Ελληνες αγρότες και οι ελληνικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να μάθουν τι θα γίνει με τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στη συγκεκριμένη αγορά.

Σε δήλωση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου φαίνεται καθησυχαστικός για τις επιπτώσεις στη χώρα μας.

«Καταρχήν η εξέλιξη είναι αρνητική γιατί πλήττει το ισχυρότερο όπλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την συνοχή της ενώ ταυτόχρονα δικαιώνει αντιλήψεις απομονοτισμού και εθνοκαπηλείας. Στον αγροτικό χώρο πιστεύω ότι οι επιπτώσεις θα είναι μικρές όσον αφορά το κοινοτικό προϋπολογισμό της ΚΑΠ αφού η Μεγάλη Βρετανία σχεδόν όσα δίνει τόσα παίρνει. Επιπτώσεις όμως ίσως μεμονωμένα θα υπάρξουν στις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων λόγω της πτώσης της ισοτιμίας Στερλίνας – Ευρώ» δήλωσε στο Enikonomia.gr ο Βαγγέλης Αποστόλου.

enikonomia
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
B. Αποστόλου: Το Brexit θα έχει μικρές επιπτώσεις στον ελληνικό αγροτικό χώρο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: