Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τιραμισού με κρέμα γιαουρτιού


Τιραμισού με κρέμα γιαουρτιού ! Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα επιδόρπιο τόσο εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό, με ανάλαφρη αλλά πολύ πλούσια σε γεύση, λαχταριστή κρέμα γιαουρτιού. 

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. λικέρ καφέ
  • 1 φλ. τσαγιού έτοιμο καφέ εσπρέσο, κρύο
  • 1 πακέτο [280 γρ.] μπισκότα σαβαγιάρ
  • κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε στο μείγμα γιαουρτιού, τμηματικά τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω.
  3. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύετε τον καφέ εσπρέσο με το λικέρ καφέ. Βουτάτε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνετε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 24 εκ.
  4. Απλώνετε τη μισή ποσότητα κρέμας και την καλύπτετε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, που τα βουτάτε και πάλι ένα-ένα στο μείγμα του καφέ. Ολοκληρώνετε με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας.. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε το τιραμισού πασπαλισμένο με κακάο
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τιραμισού με κρέμα γιαουρτιού Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.