Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γλυκό ψυγείου με φράουλες


Ένα ανάλαφρο, καλοκαιρινό γλυκό με σαβαγιάρ βουτηγμένα σε ελαφρύ σιρόπι, υπέροχη κρέμα και φράουλες. Προαιρετικά γαρνίρετε το γλυκό σας και με ζελέ φράουλας και απολαύστε το σαν επιδόρπιο και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής
  • 36 σαβαγιάρ
  • 16-20 φράουλες κομμένες σε φέτες (ανάλογα με το μέγεθός τους)
  • Για τη κρέμα βανίλια:
  • 1 Morfat Creamy
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής Morfat Delice βανίλια (130 γρ.)
  • 400 ml παγωμένο γάλα
  • Για το σιρόπι:
  • 300 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • Για γαρνίρισμα:
  • μικρές ολόκληρες φράουλες ή ζελέ φράουλας ή και τα δύο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το σιρόπι: Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη για 1 λ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. 
  2. Για τη κρέμα βανίλια: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το Morfat creamy, τη κρέμα ζαχαροπλαστικής Delice και το γάλα και τα χτυπάτε για 20 λ για να αφρατέψει καλά το μείγμα. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη.  
  3. Βουτάτε τμηματικά, ένα τη φορά, τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι για 25-30 δευτερόλεπτα και στρώνετε τα 12 από αυτά σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση με διάσταση βάσης 28 εκ. και ύψος 8 εκ.
  4. Απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας και συνεχίζετε άλλες δύο φορές με εναλλάξ στρώσεις σαβαγιάρ και κρέμας τελειώνοντας με τη κρέμα. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενο τσέρκι ή άλλο σκεύος που θα καλύψετε με πλαστική μεμβράνη που να χωράει στη βάση του 12 σαβαγιάρ).
  5. Ισιώνετε την επιφάνεια του γλυκού, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες να σφίξει καλά. Λίγο πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε με τις ολόκληρες φράουλες, 1 ή και περισσότερες σε κάθε κομμάτι. 
  6. Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με ζελέ φράουλα. Ετοιμάζετε 1 φάκελο ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον αφήνετε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν παγώσει καλά το γλυκό απλώνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το ζελέ πάνω από το γλυκό και το βάζετε πάλι στο ψυγείο για άλλες 1,30-2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το γαρνίρετε και με μερικές φράουλες κομμένες στη μέση και από πάνω να απλώσετε το ζελέ.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γλυκό ψυγείου με φράουλες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.