Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παγωτό Καραμέλα

Το παγωτό καραμέλα είναι μια από πολύ ωραία γεύση παγωτού και πολύ αγαπημένο. Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για σπιτικό παγωτό καραμέλα που γίνεται πανεύκολα με λίγα υλικά, δεν περιέχει αυγά και βγαίνει αρκετά μαλακό. Επιπλέον, δεν απαιτούνται ενδιάμεσα χτυπήματα για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι, απλώς φτιάχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη!.

Υλικά συνταγής

Για ποσότητα 2 λίτρων περίπου
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 γρ. πλήρες (όχι light)
  • 1 φυτική σαντιγί ερμόλ ή μόρφατ ή γαρνί κ.ο.κ. [**]
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι (περίπου 30 ml)
  • 2 κούπες ζάχαρη (περίπου 400 γρ.) [*]
  • 1/2 κούπα νερό (περίπου 100 ml)
Εκτέλεση συνταγής
  1.  Κατ’αρχάς βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες και εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη καραμέλα μας για να είναι έτοιμη. [***]
  2. Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η καραμέλα πάρει ένα ελαφρώς σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λ), την αποσύρουμε από τη φωτιά. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη!
  3. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο της ερμόλ. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σφιχτή σαντιγί (περίπου 5-6 λ).
  4. Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει και φουσκώσει. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη σαντιγί ερμόλ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λ ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  5. Βάζουμε στη λεκάνη και την καραμέλα και ανακατεύουμε για λίγο με σπάτουλα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.  Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από 8 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση! Υπενθυμίζεται ότι δεν απαιτείται να βγάζουμε το μπολ ενδιάμεσα και να ανακατεύουμε το παγωτό καθώς δεν κρυσταλλιάζει. Το σερβίρετε με σιρόπι καραμέλας.

[*] Το παγωτό βγαίνει λίγο γλυκό, οπότε μπορείτε να περιορίσετε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης και να φτιάξετε λιγότερη ποσότητα καραμέλας.
[**] Για να μας βγει το παγωτό μας μαλακό χωρίς κρυστάλλους, θα πρέπει η ερμόλ να χτυπηθεί πολύ καλά, όπως επίσης και το εβαπορέ. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής.
[***] Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερη καραμέλα ή μπορούμε να κρατήσουμε λίγη από την καραμέλα της δόσης μας και να τη χρησιμοποιήσουμε για γαρνίρισμα. Σημειώνουμε ότι προαιρετικά, για την παρασκευή της καραμέλας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος αντί για νερό.
 
icecream.turborecipes.com
Sintayes.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Παγωτό Καραμέλα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.