ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Την άμεση καταγραφή ζημιών για την καταβολή αποζημιώσεων ζητούν αγρότες της ΣητείαςΤην άμεση καταγραφή των ζημιών, για την καταβολή των αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς, που υπέστη η ελαιοκαλλιέργεια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και κυρίως από την αφρικανική σκόνη κατά την περίοδο της ανθοφορίας ζητούν ο Δήμος Σητείας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και ο Αγροτικός Σύλλογος Σητείας με επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

«Η περιοχή του Δήμου Σητείας Λασιθίου υπέστη μεγάλη καταστροφή στην ελαιοκαλλιέργεια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την περίοδο της ανθοφορίας» τονίζουν στην επιστολή.

Επίσης επισημαίνουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η ελαιοκομική περίοδος 2015-2016 είχε μικρή παραγωγή και σύμφωνα με την υπερανθοφορία των ελαιόδεντρων η φετινή παραγωγή (2016-2017) προβλεπόταν αρκετά πλούσια».

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και οι ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες Αφρικανικής σκόνης ήταν η αιτία της μεγάλης και σε πολλές περιοχές της ολικής πτώσης των ανθέων της ελιάς, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ακαρπία στην περιοχή αναφέρουν.

Παράλληλα υπογραμμίζουν πως, δεδομένου ότι η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων, οι παραγωγοί βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

«Για το σκοπό αυτό, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών και εν συνεχεία την καταβολή των απαραίτητων αποζημιώσεων ώστε να αναπληρωθεί το εισόδημα των αγροτών» καταλήγουν στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
 enikonomia

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Την άμεση καταγραφή ζημιών για την καταβολή αποζημιώσεων ζητούν αγρότες της Σητείας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: