Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πένες με τόνο και ντοματίνια


Πένες με τόνο, ντοματίνια, κάπαρη και σκόρδο. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα χορταστικό, πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε κρύο σαν σαλάτα, ορεκτικό ή και σαν ένα ελαφρύ και γρήγορο κυρίως γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής
  • 250 γρ. πένες 
  • 350 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κονσέρβα τόνο, στραγγισμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 4 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα σε λωρίδες 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζετε τις πένες, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε τα ντοματίνια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα τηγανίζετε για 2 λ περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και το τόνο “ξεψαχνισμένο” και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 2 λ επιπλέον. 
  3. Στραγγίζετε καλά τις πένες και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα με τα ντοματίνια και τη κάπαρη, ανακατεύετε, πασπαλίζετε με το βασιλικό και σερβίρετε. 
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πένες με τόνο και ντοματίνια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.