Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τάρτα ντομάτας με μοτσαρέλα


Μια πανεύκολη συνταγή, για μια υπέροχη τάρτα με ντομάτες και μοτσαρέλα. Όσο εύκολη στη παρασκευή της, τόσο υπέροχη και ανάλαφρη στη γεύση της. Τη σερβίρετε σαν ορεκτικό, συνοδευτικό ή και σαν κυρίως ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής
  • 1 φύλλο σφολιάτας (ή φύλλο ζύμης για τάρτες τύπου pillsbury)
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι+ 1 κ.σ. επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 400 γρ. τυρί μοτσαρέλα φρέσκια κομμένες σε φέτες 
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμα ταψιού
  • 1 αυγό
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Ζεσταίνετε σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία το ελαιόλαδο, ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις αλατοπιπερώνετε καλά. Προσθέτετε το θυμάρι και τις μαγειρεύετε για 12 λ περίπου ή μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα τους, ρίχνετε το ξύδι, ανακατεύετε και αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά για να μισοκρυώσει. 
  2. Λαδώνετε το ταψί του φούρνου σας και στρώνετε μέσα τη σφολιάτα. Την ανοίγετε, πατώντας τη με τα χέρια σας μέχρι να απλώσει. Στρώνετε στο κέντρο της σφολιάτας τη σάλτσα ντομάτας και ανασηκώνετε γύρω-γύρω τις άκρες της σφολιάτας για να “σφραγίσετε” τη σάλτσα μέσα στη τάρτα.
  3. Απλώνετε τις φέτες μοτσαρέλας σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη σάλτσα. Σκεπάζετε τη μοτσαρέλα με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε τις ντομάτες και τις πασπαλίζετε με το επιπλέον θυμάρι.
  4. Αλείφετε περιμετρικά τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό για να ροδίσει κατά το ψήσιμο. Ψήνετε τη τάρτα, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στις αντιστάσεις, για 30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά και ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.
Προαιρετικά, 10-15 λ πριν βγάλετε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζετε πάνω από τις ντομάτες επιπλέον τυρί μοτσαρέλα για περισσότερη γεύση. 

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τάρτα ντομάτας με μοτσαρέλα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.