ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Όφελος για το ΔημόσιοΝΑ και μια «λευκή τρύπα» στον προϋπολογισμό: στον κρατικό κορβανά θα καταλήξουν τα 45 εκατ. ευρώ που θα επιστρέψουν φέτος οι 12.000 αγρότες, οι οποίοι έλαβαν πάνω από 5.000 ευρώ έκαστος από το «πακέτο Χατζηγάκη».

Και μπορεί οι αγρότες να «ζοριστούν», στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όμως μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν αφού δεν φθάνουν κάθε ημέρα στο δημόσιο ταμείο τόσο μεγάλα ποσά – και χρήματα σίγουρα, που δεν γίνεται να μην εισπραχθούν αφού θα γίνει συμψηφισμός με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

ΟΠΩΣ αποσαφηνίστηκε στη συζήτηση στη Βουλή, μπορεί η απόφαση να είναι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ωστόσο τα χρήματα από τις ανακτήσεις για παράνομες κρατικές ενισχύσεις πηγαίνουν στο κράτος – μέλος κι όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντίθετα, στην Ε.Ε. καταλήγουν τα χρήματα από τα πρόστιμα για μη ορθή χρήση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

 ΚΑΙ αν ενδεχομένως κάποιοι εξεπλάγησαν από τα όσα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου, είναι αδιαμφισβήτητο ότι το ποσό των ανακτήσεων (40 εκατ. συν 5 εκατ. οι τόκοι) αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συνοδεύει την τροπολογία (για τις ανακτήσεις) η οποία ψηφίστηκε μαζί με το νομοσχέδιο για τους βοσκότοπους τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλή.

Στο ίδιο έγγραφο καθώς και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 290 εκατ. ευρώ συν 30 εκατ. ευρώ που είναι οι τόκοι.

 ΜΕ δεδομένο ότι στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός θα εισπράττει 45 εκατ. ευρώ, συνάγεται ότι φέτος θα πληρώσουν εφ’ άπαξ όσοι έλαβαν άνω των 5.000 ευρώ και από το 2017 και σε δόσεις όσοι αγρότες έλαβαν από 2.000-5.000 ευρώ από το επίμαχο «πακέτο».

eleftheria

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Όφελος για το Δημόσιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: