ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση ΣΕΒ με τέσσερις υπουργούς για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών ΠάρκωνΗ «ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων» ήταν το θέμα που τέθηκε στην συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και οι Γενικοί Γραμματείς των δύο Υπουργείων.

Ειδικότερα, οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματα της μελέτης εκ των υστέρων επιπτώσεων από την εφαρμογή του Νόμου 3982/2011, κεφ. Γ΄ «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων», η οποία είχε ανατεθεί από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η μελέτη εγκαινιάζει μια διαδικασία αξιολόγησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Τα αποτελέσματα θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και την αρμόδια Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας εφαρμογής του νόμου, προκειμένου, εφόσον κριθεί σκόπιμο, να εισαχθούν βελτιώσεις για την περαιτέρω απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρηματικών πάρκων και των επιχειρήσεων εντός αυτών, τη διεύρυνση των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων που μπορούν να εγκατασταθούν, την περιβαλλοντική και οργανωτική εξυγίανση άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, τη διερεύνηση νέων χρηματοδοτικών επιλογών για την ανάπτυξη νέων πάρκων.
enikonomia
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Συνάντηση ΣΕΒ με τέσσερις υπουργούς για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: