Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παγωτό καϊμάκι με κουβερτούρα


Ένα πραγματικά υπέροχο παγωτό καϊμάκι με κομμάτια κουβερτούρας. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο παγωτό που θα λατρέψουν όλοι, μικροί και μεγάλοι…

Υλικά συνταγής
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. σαλέπι [*]
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου, κοπανισμένη
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.) κομμένη σε μικρά κομματάκια ή σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση συνταγής
  1. Διαλύετε το σαλέπι σε 1/2 φλιτζάνι γάλα. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ άλλο 1/2 φλυτζάνι γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη και τη μαστίχα και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  2. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το αφήνετε πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνετε το διαλυμένο σαλέπι και το μείγμα της μαστίχας και ανακατεύετε. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά. Τέλος, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λ περίπου ανακατεύοντας διαρκώς για να μη κολλήσει το μείγμα στη κατσαρόλα.
  3. Βάζετε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη. Μετά από 30 λτο βγάζετε από τη κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Επαναλαμβάνετε ανά 30 λ την ίδια διαδικασία για 3 φορές. Την 3η τελευταία φορά αφού το χτυπήσετε πρώτα μετά προσθέστε τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατέψτε να ενσωματωθούν. Το βάζετε στη κατάψυξη και μόλις παγώσει το απολαμβάνετε.

[*] Το σαλέπι είναι απολύτως απαραίτητο το παγωτό καϊμάκι γιατί εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που του δίνει λειτουργεί και σαν πηκτικό για το παγωτό μας.
Φυσικά μπορείτε να μη προσθέσετε τη σοκολάτα και να έχετε ένα φανταστικό παγωτό καϊμάκι γαρνίροντάς το με γλυκό κουταλιού.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Παγωτό καϊμάκι με κουβερτούρα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.