Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παραχωρεί ακίνητο το ΥΠΑΑΤ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο για να πάρει μεταπτυχιακά

 
 
Τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτου για 25 χρόνια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης ζητώντας ως αντάλλαγμα 15 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών για υπαλλήλους του υπουργείου και εργαζόμενους συνεταιρισμών. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η έναρξη νέου μεταπτυχιακού προγράμματος με έμφαση στην αγροτική παραγωγή και με εξαγωγικό προσανατολισμό. 
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας δημόσιας παρουσίασης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος από τον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και προβλέπει τη δωρεάν παραχώρηση για 25 χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης, των δύο κτιρίων και του αγροκτήματος στο οποίο είναι ήδη εγκατεστημένο το πανεπιστήμιο με μίσθωση από το 2008.

Σε ανταπόδοση το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα παρέχει κάθε έτος δεκαπέντε (15) συνολικά υποτροφίες για δωρεάν παρακολούθηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των Εποπτευόμενων φορέων του αλλά και σε εργαζόμενους στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι «Η κίνηση που κάναμε ως υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης να παραχωρήσουμε για 25 χρόνια τη χρήση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο τριών τμημάτων από το αγρόκτημα Θέρμης και τα δυο κτίρια δείχνει έμπρακτα την διάθεσή μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες ενός πανεπιστημίου μικρής κλίμακας, το οποίο όμως, μέσα σε ένα μικρό διάστημα έχει αποκτήσει μεγάλη ακαδημαϊκή βαρύτητα, διεθνή αναγνώριση και διεθνές κύρος. Το αντίδωρο που ζητήσαμε και μας εξασφαλίστηκε, είναι να δίνονται κάθε χρόνο δεκαπέντε υποτροφίες για παρακολούθηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι στη συνέχεια θα θέτουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους και τις γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει στην αγροτική παραγωγή για το καλό του τόπου και της πατρίδας μας. Στόχος μας είναι να εξειδικεύσουμε όσο μπορούμε τα στελέχη στον αγροδιατροφικό πεδίο, γιατί το μέλλον της χώρας μας, το αναγνωρίζουν όλοι πλέον, περνάει μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της στο διαφοροποιημένο προϊόν και στην ποιότητα».

Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλη και της Αναπληρώτριας Υπουργού καθηγήτριας Σίας Αναγνωστοπούλου.

Ο κ.Φίλης τόνισε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του: «Η παραχώρηση του ακίνητου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σηματοδοτεί την έμπρακτη υποστήριξη της Κυβέρνησης στη συνέχιση της λειτουργίας και της περαιτέρω ανάπτυξης του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Η 25ετής διάρκεια παραχώρησης καταδεικνύει την πεποίθηση μας ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει σε βάθος χρόνου.»

Η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι «Η κίνηση της παραχώρησης αποτελεί μια διευκόλυνση από την μεριά του κράτους προς έναν πανεπιστημιακό φορέα, αλλά ακριβώς για την ιδιαιτερότητα του φορέα αυτού… ...Για τον λόγο αυτό πιστεύω πως έχει μέγιστη σημασία το παράδειγμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου να βρει συνέχεια και να επεκταθεί με την ίδρυση παραρτημάτων του και σε άλλα μέρη της Ελλάδας σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια. Ανοίγοντας την γνώση, αυξάνουμε την εμπειρία μας και φέρνουμε το μέλλον μας πιο κοντά.»

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Καθηγητής Κώστας Θ. Γραμμένος CBE, DSc, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου για την παραχώρηση αυτή αλλά και για ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση στελεχών του Υπουργείου και των εργαζομένων στους Συνεταιρισμούς με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά και τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη που έδειξε αμέριστο, ένθερμο και ουσιαστικό ενδιαφέρον για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων αλλά και για υπόλοιπα θέματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου, όπως και την Αναπληρώτρια Υπουργό και καθηγήτρια κ. Σία Αναγνωστοπούλου που συνείσφερε και αυτή αξιόλογα.

Νέο Μεταπτυχιακό στην Αγροτική Παραγωγή με εξαγωγικό προσανατολισμό

Επίσης ανακοινώθηκε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο προχωρά στη διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς για το περιεχόμενο ενός νέου Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού για Αγροτική Παραγωγή με εξαγωγικό προσανατολισμό και έμφαση στις καινοτομικές και βιολογικές καλλιέργειες. Ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που ηγείται επιστημονικά ο κ. Αντιπρόεδρος Ομότιμος Καθηγητής κ. Γεώργιος Στάμου και προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2017.

«Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, σε πείσμα των καιρών προχωρά μπροστά» σημείωσε ο κ. Γραμμένος, «προχωρά μπροστά ακαδημαϊκά και οργανωτικά ισχυρό με την πολύτιμη αρωγή της Πολιτείας αναπτύσσοντας ισχυρές συμμαχίες με την ευρύτερη κοινωνία αλλά και συνέργειες με διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες και οργανισμούς».


Βρείτε εδώ ολόκληρη την Ομιλία Αποστόλου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.doc
 
 Agronews 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Παραχωρεί ακίνητο το ΥΠΑΑΤ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο για να πάρει μεταπτυχιακά Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 8:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.