ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Άμεσα μέτρα ανακούφισης υποσχέθηκε ο Β.Αποστόλου στη Ρόδο


Ενέργειες άμεσης ανακούφισης στις πληγείσες περιοχές της Νότιας Ρόδου από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, είναι η πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως δεσμεύτηκε χθες από την Απολακκιά ο Υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και των τοπικών Αρχών, πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν.

Ο Υπουργός έφθασε στη Ρόδο χθες το πρωί, δύο ημέρες μετά την πυρκαγιά, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Φάνη Κουρεμπέ και μετέβη αμέσως στη Νότια Ρόδο όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την καταστροφή. Τον Υπουργό συνόδευσαν εκεί ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και Δημήτρης Γάκης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

Γύρω στις 1:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό την Προεδρία του Υπουργού, στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου της Απολακκιάς, στην οποία, εκτός από τους παραπάνω, μετείχαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νίκος Θεοδωρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Πόκκιας, Μιχάλης Παλαιολόγου και Αγαπητός Πάλλας, εντεταλμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της δασικής υπηρεσίας κ.α. Σημειώνεται ότι, στην ουσία, επρόκειτο για μία συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν, οι οποίοι είχαν διάλογο με τον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ενώ παρόντες ήταν και Πρόεδροι άλλων τοπικών κοινοτήτων όπως της Ιστρίου και της Αρνίθας.Συμπυκνώνοντας τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη αλλά και τις προτεραιότητες που θέτει το Υπουργείο για να ανακουφίσει τις «πληγές» της περιοχής και των κατοίκων της, σε δήλωσή του ο κ. Αποστόλου είπε: «Καταρχήν, η επίσκεψή μας είχε ως στόχο να δούμε από κοντά τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης πυρκαγιάς στο περιβάλλον βεβαίως και στην αγροτική δραστηριότητα στην περιοχή. Πραγματικά, η συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν καταστροφική, όχι μόνο προξενώντας τεράστιες ζημιές στο δασικό οικοσύστημα της περιοχής αλλά κυρίως στην παραγωγική, την αγροτική, δραστηριότητα.

Από τη δική μας πλευρά, τονίσαμε ιδιαίτερα ότι, όλες τις δυνατότητες που έχουμε, τόσο από πλευράς ΕΛΓΑ, όσο και από πλευράς κρατικού προϋπολογισμού, μέσα βεβαίως από τις διαδικασίες είτε de minimis είτε των κρατικών ενισχύσεων, να δούμε πως θα ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τους κατοίκους, τους αγρότες, της περιοχής και, βέβαια, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της καταβολής των ενισχύσεων από ανάλογη ζημιά του 2013-περιμένουμε ότι εντός των ημερών θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα συγκεκριμένα χρήματα-οπότε αντιλαμβάνεσθε ότι ξεκινάμε μία διαδικασία ανακούφισης η οποία θα έχει ως βασικό ορίζοντα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να επανέλθει η παραγωγική δραστηριότητα στην προηγούμενη κατάσταση».


rodiaki.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Άμεσα μέτρα ανακούφισης υποσχέθηκε ο Β.Αποστόλου στη Ρόδο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:50 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: