ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

"Έπεσαν κεφάλια" στον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά το μπάχαλο...


Την παραίτησή τους την Τετάρτη, που φαίνεται να ζήτησε προσωπικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, υπέβαλαν ο Αντώνης Μωυσίδης και ο Γιάννης Καργιώτης από τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ αντίστοιχα.

Δε φαίνεται η παραίτηση αυτή (προφανώς αντικατάσταση) να είναι… και τόσο άσχετη με το μπάχαλο που επικρατεί φέτος στον τομέα των αγροτικών επιδοτήσεων όπως έχει γράψει το neakriti.gr, καθώς χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι σε ολόκληρη τη χώρα κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά τις επιδοτήσεις τους μέχρι και το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, την παραίτηση εντός ή εκτός εισαγωγικών των δύο επικεφαλής του αρμόδιου για τη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων προς τους αγρότες, φορέα, ανακοίνωση σε βουλευτές μέσα στη βουλή ο ίδιος ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Παραμένει ο Ηρακλειώτης Γιώργος Αποστολάκης

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ηρακλειώτης που είναι ο δεύτερος αντιπρόεδρος του φορέα, Γιώργος Αποστολάκης, παραμένει στο πόστο του, χωρίς παράλληλα να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αντικαταστατών των δύο στελεχών.
Αντιδράσεις για τα πρωτοφανή λάθη

Εξάλλου την παραίτηση του προεδρείου του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούσαν τις τελευταίες ημέρες ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, που βαρέθηκαν να βρίσκονται εν μέσω πυρών από κόσμο της υπαίθρου για απίστευτα και πρωτοφανή λάθη που έχουν κυριολεκτικά τινάξει στον αέρα τις ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της νέας ΚΑΠ.

Μία άλλη εξέλιξη με ενδιαφέρον και σαφώς θετική, είναι η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ να παρατείνει την προθεσμία μεταβίβασης των δικαιωμάτων για δεκαπέντε ημέρες ακόμα, δηλαδή ως τις 30 Ιουνίου.

Λήγει η προθεσμία για τα δικαιώματα

Ωστόσο δεν έγινε το ίδιο και με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και έτσι την Τετάρτη 15 Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 12 τα μεσάνυχτα λήγει οριστικά και αμετάκλητα η σχετική προθεσμία που αποτελεί άλλωστε παράταση που είχε δοθεί σε αυτή τη διαδικασία μετά τις 16 Μαΐου, οπότε και είχε λήξει η πρώτη προθεσμία βάσει του Κοινοτικού Κανονισμού.

Κι ενώ είναι θετικό το γεγονός της παράτασης ως προς τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων δεν ισχύει το ίδιο και για την ενεργοποίηση που τουλάχιστον 280.000 κόσμου σε ολόκληρη τη χώρα δεν πρόλαβε να κάνει και έτσι από την Πέμπτη οι ενεργοποιήσεις αυτές θα γίνονται με ποινή 3% επί της βασικής ενίσχυσης και 1% επί του "πρασινίσματος" για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Να αναφέρουμε πάντως, ότι η Ένωση Ηρακλείου, πρόλαβε και ενεργοποίησε το 100% των αιτήσεων των παραγωγών της, σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα κ. Ανδρέα Στρατάκη. Ο συνεταιριστής μας είπε επίσης ότι οι παραγωγοί εκείνοι που πρόλαβαν μέχρι και την Τετάρτη ή που θα προλάβουν στη διάρκεια της ημέρας, να καταθέσουν τα εκκαθαριστικά τους και να υπογράψουν την αίτησή τους, παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου και δε θα έχουν κανένα πρόβλημα. Αλλά οι υπόλοιποι χάνουν το δικαίωμα αυτό και θα ενεργοποιήσουν μόνο με ποινές.

neakriti.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
"Έπεσαν κεφάλια" στον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά το μπάχαλο... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: