Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο


Μια συνταγή για υπέροχα ζουμερά, χοιρινά μπριζολάκια, με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο, με πατάτες και πιπεριές. Μια ακαταμάχητη γεύση για να “γλείψετε” το πιάτο και τα δάχτυλά σας. 

Υλικά συνταγής
  • 4 χοιρινά μπριζολάκια (250 γρ. περίπου το ένα)
  • 800 γρ. πατάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε χοντρές φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις πιπεριές τις βάζετε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε. Σε μπολ βάζετε τη μουστάρδα, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το ζωμό κότας, τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν και περιχύνετε τις πατάτες και τις πιπεριές στο ταψί. Ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα.
  3. Πλένετε τα μπριζολάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες και τις πιπεριές. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Γυρίζετε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και ψήνετε για 10 λ ακόμα και τις βγάζετε από το ταψί. Τις βάζετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές.
  4. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό στο ταψί, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθούν τα λαχανικά για 10-15 λ ακόμα. 
  5. Σερβίρετε με τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτετε από πάνω τις μπριζόλες και περιχύνετε το φαγητό με τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.