ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βιολογικό ζιζανιοκτόνο από αιθέρια έλαια παρασκεύασαν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας
Ένα καινοτόμο φυσικό ζιζανιοκτόνο, με δραστική ουσία αιθέρια έλαια, έχει δημιουργηθεί στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Εργαστήριο Μηχανικής Μεταποίησης, Εργαστήριο Ζιζανιολογίας.

Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχαν ο ζιζανιολόγος αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ιωάννης Βασιλάκογλου και ομάδα τριών φοιτητριών από την Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας.

Όλη η ομάδα συμμετέχει σε σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει εκδοθεί και βρίσκεται στο στάδιο διαπραγμάτευσης με επιχειρηματίες για να βγει σε βιομηχανική παραγωγή με πολλαπλές χρήσιμες εφαρμογές στην βιολογική γεωργία λόγω της έλλειψης τοξικότητας.

Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται η νανοτεχνολογία και προηγμένες τεχνικές ενθυλάκωσης με λυοφιλίωση. Η σύνθεση του φυσικού ζιζανιοκτόνου περιλαμβάνει ως βασικό συστατικό ένα αιθέριο έλαιο ή συνδυασμό περισσότερων ελαίων και ένα φορέα ενθυλάκωσης.

Το παραγόμενο σκεύασμα διασπείρεται άριστα στο νερό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για τον έλεγχο των ζιζανίων σε διάφορες καλλιέργειες βιολογικής γεωργίας ή ολοκληρωμένης διαχείρισης γεωργικής παραγωγής.

aftodioikisi.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βιολογικό ζιζανιοκτόνο από αιθέρια έλαια παρασκεύασαν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:20 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: