Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες & κολοκυθάκια


Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, μυρωδάτο, με μπόλικα ευωδιαστά μπαχαρικά, γιαχνί με μελιτζάνες και κολοκυθάκια για να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο στο καθημερινό, Κυριακάτικο αλλά και πιο επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας [χτένι σπάλας] κομμένα σε κομμάτια 4 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κουρκούμη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 800 γρ. ντομάτες φρέσκες σε κομματάκια ή 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα, τσίλι [προαιρετικά]
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες σε κομμάτια
  • 3 κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος και τα σοτάρετε για 6 λ μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, για 2 λ ακόμα. Προσθέτετε και το τζίντζερ, τη κανέλα, το κουρκούμη, τη πάπρικα και το κύμινο και ανακατεύετε για ακόμα 1 λ ή μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  2. Προσθέτετε το πελτέ, ανακατεύετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα ντοματάκια κονκασέ, το τσίλι [προαιρετικά] και 3/4 φλ. τσαγιού νερό. Μόλις κοχλάσει μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα. Μετά τη 1 ώρα ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίστε να σιγοβράζετε για 10 λ μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και πήξει αρκετά η σάλτσα.
  3. Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει το κρέας, ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, βάζετε στο τηγάνι τις μισές μελιτζάνες σε κομμάτια και τα μισά κολοκυθάκια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας περιστασιακά για 5-6 λ μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν καλά. Τα βγάζετε από το τηγάνι προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια μελιτζάνας και κολοκυθάκια. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Αφαιρείτε τη πιπερίτσα [αν τη βάλατε] από τη κατσαρόλα με το κρέας και προσθέτετε τις σοταρισμένες μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 15-20 λ περίπου μέχρι να γίνουν καλά τα λαχανικά. Σερβίρετε με πιλάφι ή με κουσκούς.
Σημείωση: Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τα λαχανικά αντί να τα σοτάρετε. Βάζετε σε λαδωμένο ταψί τα κομμάτια μελιτζάνας και τα κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες και τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Τα αλατίζετε ελαφρώς και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λ να μαλακώσουν καλά. 

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες & κολοκυθάκια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.