ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Brexit: Αυτή είναι πραγματική επανάσταση, ειρηνική, δημοκρατική

Γράφει ο Νίκος Καραβαζάκης
Περισσότεροι από τριάντα τρία εκατομμύρια πολίτες (72% συμμετοχή) ψήφισαν στο ιστορικό δημοψήφισμα που απεφάσισε την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης αλλά κυρίως η μεταναστευτική πλημμυρίδα που δεν αντιμετωπίστηκε στην ευρωπαϊκή Ένωση, υπήρξαν τα βασικά κριτήρια επιλογής και επικράτησης του «Brexit».

Οι πολίτες της Μ. Βρετανίας έκαναν την επανάστασή τους, αντίθετα προς όλες τις πιέσεις των πολιτικών και οικονομικών εκφραστών της «παγκοσμιοποίησης» ακόμη και αντίθετα στην προβοκάτσια της δολοφονίας της (ατυχέστατης) βουλευτού Κοξ. Η επανάσταση αυτή έγινε ειρηνικά, κοινοβουλευτικά-εκλογικά, με επιχειρήματα και πρόταξη του πλειοψηφικού, του κοινωνικού και πατριωτικού συμφέροντος. Είναι πραγματικά η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία της Μ. Βρετανίας και η μεγαλύτερη και στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το οικοδόμημα του Βερολίνου και των τραπεζιτών που με σωρεία πραξικοπημάτων και σκοτεινών μεθοδεύσεων και εκβιασμών έχουν επιβληθεί ασφυκτικά στην Ε.Ε., συγκλονίστηκε, υπέστη δεινή πολιτική ήττα και βαριά οικονομική απώλεια καθώς έχασαν την χρηματοδότηση του 1/10 του προϋπολογισμού της.

Από σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιδείξει περισσότερη δημοκρατία στην λειτουργία της, μιάς και αυτό είναι το μεγαλύτερο έλλειμμά της. Η «παγκοσμιοποίηση» θα περάσει πολύς καιρός για να αποδεχτεί την βρετανική απόφαση καθώς είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σε όλο το οικοδόμημα της μεταπολεμικής -και ειδικότερα της μεταψυχροπολεμικής- Δύσης, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό. Η «αμερικανοποίηση», δηλ. η πολτοποίηση των εθνικών χαρακτηριστικών σε μια νεοφιλελεύθερη, ακόρεστη, παρασιτική, κερδοσκοπική καταβόθρα, μπούκωσε και πνίγεται. «Είναι αχώνευτοι αυτοί οι Άγγλοι»!

Η δε Μεγάλη Βρετανία, φαίνεται πως κλείνει τον κύκλο του «Θατσερισμού» και θα οδηγηθεί σε ανασύνταξη πανεθνική, οικονομική και πολιτική. Είναι μια μεγάλη χώρα, μια παγκόσμια δύναμη, η ισχυρότερη στρατιωτικά ευρωπαϊκή, δε θα χαθεί. Ίσως και να αναθεωρήσει στρατηγικές επιλογές της, στη νέα εποχή αναζήτησης συμμάχων και αναδιάταξης δυνάμεων καθώς η Δύση αποσυντίθεται.

Όσο για τα καθ’ ημάς στην Ελλάδα; Οι θιασώτες της ευρωλαγνείας, ειδικά οι κάλπηδες του δικού μας ιστορικού δημοψηφίσματος της 5/7/15, ας μη ξεχνούν τι έκαναν επί Κατοχής οι Γερμανοί στους σπιούνους τους όταν εγκατέλειψαν την πατρίδα μας, κυνηγημένοι και ηττημένοι.


vimasaronikou.wordpress.com


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Brexit: Αυτή είναι πραγματική επανάσταση, ειρηνική, δημοκρατική Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: