Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Cheesecake με ζελέ πορτοκαλιού


Ένα πανάλαφρο , δροσερό καλοκαιρινό και πεντανόστιμο cheesecake με ζελέ πορτοκαλιού. Μια εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα που θα σας καταπλήξει με την υπέροχη γεύση του.


Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 2 πακέτα μπισκότα digestive
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα [*]
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο 
  • Για τη κρέμα cheesecake:
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 1 κουτί ζελέ πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • Για τη τελική στρώση και γαρνίρισμα:
  • Φέτες πορτοκαλιού
  • 1 πακέτο ζελέ πορτοκαλιού
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • Κουκουνάρια καβουρντισμένα
  • Σοκολάτα κουβερτούρα & λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τη βάση: Χοντρο-θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα αμύγδαλα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα 23-25 εκ. περίπου με αφαιρούμενο στεφάνι ή ένα τσέρκι και απλώνουμε το μείγμα, ώστε να σχηματίσουμε τη βάση του γλυκού μας. Το βάζουμε στο ψυγείο. 
  2. Για τη κρέμα: Φτιάχνουμε το ζελέ πορτοκαλιού, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε μισό φλ. τσαγιού ζεστό νερό. Αναμιγνύουμε τη ζελατίνη με το ζελέ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει. Ρίχνουμε σταδιακά τη σαντιγί στο μπολ με το τυρί κρέμα, προσθέτουμε το ζελέ και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές, απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν πλήρως. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και τοποθετούμε τη φόρμα πάλι στο ψυγείο, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
  4. Για τη τελική στρώση: Όση ώρα έχουμε την κρέμα στο ψυγείο, φτιάχνουμε το δεύτερο πακέτο ζελέ με 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και τον χυμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει. Όταν πήξει η κρέμα τυριού, απλώνουμε το ζελέ πάνω από τη κρέμα και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, περιμένοντας να μισο-πήξει.
  5. Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού, κουκουνάρια και φλούδες από τις δύο σοκολάτες, που έχουμε ξύσει με τον αποφλοιωτή ή ειδική ξύστρα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Το σερβίρουμε αφού έχουμε αφαιρέσει το τσέρκι ή το στεφάνι της φόρμας.
[*] Τα αμύγδαλα τα καβουρδίζουμε τοποθετώντας τα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λ.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Cheesecake με ζελέ πορτοκαλιού Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.