ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χίλια μπράβο στον Τρικαλινό 17χρονο εφευρέτη του geabit...


Την εφεύρεσή του θα την ζήλευαν μεγάλες , οργανωμένες επιστημονικές και επιχειρηματικές κοινότητες, που έχουν σαν αντικείμενο την καινοτομία και έρευνα. Ο μόλις 17 χρονών Ευάγγελος Καραθάνος, που εφέτος αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Τρικάλων, υπογράφει το Tsuz, μια εφαρμογή αρωγό όσων πάσχουν από το σύνδρομο Decision Fatigue. 
 
Η νέα του εφεύρεση αφορά στην γεωργία. Είναι το geabit, μια συσκευή που θα γίνει ο βοηθός των αγροτών, δίνοντάς τους την δυνατότητα να παρακολουθούν εξ αποστάσεως την κατάσταση της καλλιέργειάς τους. 
 
Την υγρασία, τον αέρα, την θερμοκρασία, τις καιρικές συνθήκες γενικότερα και μάλιστα να εστιάζει πάνω στην καλλιέργεια εξειδικευμένα και στην προστασία της από φωτιά, ειδοποιώντας την πλησιέστερη Πυροσβεστική! 
 
Προβλέπει ασθένειες και βοηθά τον αγρότη να πετύχει καλύτερη και μεγαλύτερη παραγωγή. Ο νεαρός Βαγγέλης, ξεκινά από εφέτος τις σπουδές του στην σχολή που πέρασε, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. 
 
Θα τον αξιοποιήσει η Ελληνική Πολιτεία ή θα τον «αρπάξουν» και αυτόν τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού, όπως τόσα και τόσα φωτεινά μυαλά μας; 
 
Τα συγχαρητήριά μας στον Βαγγέλη Καραθάνο, την οικογένειά του και τους εκπαιδευτικούς που του στάθηκαν και ενίσχυσαν το ταλέντο και την γνώση του.
 
trikala24.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Χίλια μπράβο στον Τρικαλινό 17χρονο εφευρέτη του geabit... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: