ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έργα 25 εκ. ευρώ για βελτίωση ποιότητας του πόσιμου νερού στην Κεντρική ΜακεδονίαΠροτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών τους αλλά και την υδροδότηση παράκτιων περιοχών με αυξημένη τουριστική κίνηση καλούνται να υποβάλλουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι δήμοι, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης, η ΕΥΑΘ Παγίων και οι λοιποί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τη σχετική πρόσκληση για τη χρηματοδότηση των σχετικών προτάσεων με 25 εκατομμύρια ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Με τα έργα που θα υλοποιηθούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί να δώσει λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές, τόσο σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού, όσο και με την ποσότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον και ειδικά τους υδάτινους πόρους" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Στις παρεμβάσεις που πρoβλέπονται, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- έργα για την επίλυση προβλημάτων σε δίκτυα ύδρευσης με αποδεδειγμένη υπέρβαση των χημικών και μικροβιολογικών παραμέτρων, παρεμβάσεις που εντοπίζουν ή και επιλύουν προβλήματα διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης, κατασκευή εγκαταστάσεων αφαλάτωσης θαλασσινού ή υφάλμυρου νερού και ανόρυξη νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων. 
 
 zougla.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Έργα 25 εκ. ευρώ για βελτίωση ποιότητας του πόσιμου νερού στην Κεντρική Μακεδονία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: