ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το σχέδιο για το Εθνικό Πάρκο Ροδόπης σε δημόσια διαβούλευση


Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) «Χαρακτηρισμός χερσαίων και υδάτινων περιοχών της Οροσειράς Ροδόπης, ως Εθνικό Πάρκο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Προστατευόμενη Περιοχή Οροσειράς Ροδόπης χαρακτηρίστηκε ως Εθνικό Πάρκο (Ε.Π.) με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) υπ’ αριθ. 40379/01-10-2009. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων, διαμόρφωσε το σχέδιο Π.Δ. εξετάζοντας τους κανόνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη της περιοχής, τις διατάξεις της εθνικής νομοθεσίας και τις διατάξεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετέχουν από σήμερα στην εν λόγω δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι και την 30ή Ιουλίου 2016, στις 15.00 το μεσημέρι. «Οι παρατηρήσεις, οι σχολιασμοί και οι απόψεις όλων θα εξεταστούν και θα συμβάλουν στην οριστική διαμόρφωση του σχεδίου Π.Δ.» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχέδιο… 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Το σχέδιο για το Εθνικό Πάρκο Ροδόπης σε δημόσια διαβούλευση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: