Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πατάτες Ογκρατέν με μπεσαμέλ, φέτα & γραβιέρα


Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο. Πατάτες “Ογκρατέν” με μπεσαμέλ, φέτα και γραβιέρα. Απολαύστε το σαν ορεκτικό, συνοδευτικό με τα ψητά σας αλλά και σαν κυρίως πιάτο.


Υλικά συνταγής
  • 1,5 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 170 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη 
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για γαρνίρισμα:
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγη φέτα θρυμματισμένη
  • 4 φέτες μπέικον ψικοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μέλι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει  προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχουμε μια “πάστα” αλευριού. Με μια κίνηση ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό λαχανικών, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε μέσα στη μπεσαμέλ τις φέτες της πατάτας τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει, και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
  4. Συναρμολόγηση: Στρώνουμε μια στρώση από το μείγμα σε πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα και το μισό μείγμα κρεμμυδιού σκόρδου. Συνεχίζουμε στρώνωντας από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες με τη μπεσαμέλ και κρεμμυδάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κρεμμυδιού, σκόρδου και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη τριμμένη παρμεζάνα.
  5. Καλύπτουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λ ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  6. Γαρνίρετε (προαιρετικά) με το μπέικον, με λίγη θρυμματισμένη φέτα και φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Πατάτες Ογκρατέν με μπεσαμέλ, φέτα & γραβιέρα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.