Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γκιουβέτσι με χοιρινό, κανέλα & λιαστή ντομάτα


Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ένα χορταστικό, πεντανόστιμο και αγαπημένο απ” όλη την οικογένεια πιάτο. Υπέροχο γκιουβέτσι με χοιρινό κρέας και λιαστές ντομάτες, αρωματισμένο με κανέλα για το καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό χοιρινό από σπάλα/ώμο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4-5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 μέτρια στικ κανέλας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 1 μέτριο φύλλο δάφνης
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή γραβιέρα επιλογής σας, χοντροτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 2 λ μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2-3 λ.
  2. Σβήνετε με το κρασί και όταν “αναπνεύσει” προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
  3. Αδειάζετε το κρέας με τη σάλτσα του σε ένα πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος το οποίο να έχει καπάκι που κλείνει καλά. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τις λιαστές ντομάτες, 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το πελτέ ντομάτας, τα στικ κανέλας  και αλατοπιπερώνετε.
  4. Σκεπάζετε το σκεύος σας και το βάζετε στο φούρνο τον οποίο έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και ψήνετε το κρέας για 25-30 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, προσθέτετε 2 ακόμα φλιτζάνια ζεστό νερό, το φύλλο δάφνης και το κριθαράκι.
  5. Ανακατεύετε το κριθαράκι, προσθέτετε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του, το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για 20-30 λ ακόμα ανάλογα πόσο αλ τέντε το θέλετε.
  6. Προαιρετικά, 7-9  λ πριν βγάλετε το φαγητό από φούρνο το πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο αφαιρείτε τα στικ κανέλας και σερβίρετε. 
Αυξομειώστε τη ποσότητα του τυριού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γκιουβέτσι με χοιρινό, κανέλα & λιαστή ντομάτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.