Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κοτόπουλο σκορδάτο με κόλιανδρο & ντοματίνια


Υπέροχο κοτόπουλο σκορδάτο, με κόλιανρδρο, μπαχαρικά και ντοματίνια. Άλλη μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με το αγαπημένο φατητό μικρών και μεγάλων. Το κοτόπουλο… ένα υγιεινό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.  

Υλικά συνταγής
  • 8 μπούτια κοτόπουλου (το επάνω μέρος των μηρών) με το κόκκαλο και τη πέτσα
  • ελαιόλαδο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. πολτοποιημένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 λάιμ το χυμό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3/4 ματσάκι (μόνο τα φύλλα) κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το μείγμα μπαχαρικών:
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή 
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά όλα τα υλικά του μείγματος μπαχαρικών, βάζετε στο μπολ και τα μπούτια κοτόπουλο και ανακατεύετε φροντίζοντας να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο, απ” όλες τις πλευρές με το μείγμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και αφήνετε τα μπούτια κοτόπουλου να “σταθούν” με το μείγμα για 10-15 λ.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ, με βαρύ πάτο τηγάνι ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για από τις δύο πλευρές μέχρι να κάνει μια ροδοκκόκινη κρούστα με τα μπαχαρικά του. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σβήνετε το τηγάνι με το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτετε το χυμό λάιμ, το τζίντζερ, το σκόρδο και το μέλι και σιγοβράζετε για 1-2 λ. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το κόλιανδρο και τα ντοματάκια, δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτείτε προσθέτετε και σιγοβράζετε για 4-5 λ.
  4. Μετά μεταφέρετε το μείγμα του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο. Αν τα μπούτια είναι μεγάλα και απαιτείτε περισσότερος χρόνος βρασίματος και έχει πάρει χρώμα το κοτόπουλο, καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε μέχρι να ψηθεί καλά. 
  5. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ και μετά το γαρνίρετε με λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πουρέ, ή κουσκούς ή πιλάφι, ή ζυμαρικό αρεσκείας σας. 
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Κοτόπουλο σκορδάτο με κόλιανδρο & ντοματίνια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.