Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια για τον αγροτικό κόσμο & την αγροτική οικονομία«Θεωρούμε χρέος μας και επείγουσα ανάγκη την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονοµίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τοµέα: με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, υπό το φως των σύγχρονων εξελίξεων, με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον»

Όπως σημειώνεται στον πρόλογο του φυλλαδίου:

Τα έργα και οι ημέρες των κυβερνήσεων της Νέας ∆ηµοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είχαν τελικά ως αποτέλεσµα την εκτόξευση του δηµόσιου χρέος στα ύψη, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταµείων και το φόρτωµα των βαρών στις πλάτες των µικροµεσαίων εργαζοµένων, αυτοαπασχολουµένων και αγροτών. Η οικονοµία της ελληνικής υπαίθρου αποδιαρθρώθηκε υπό την πίεση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ευρωπαϊκής και εγχώριας ελίτ και των πολιτικών τους διαχειριστών.

Οι παραγωγοί οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Παρά τα ποικίλα κοινοτικά πλαίσια στήριξης που πέρασαν, τα δις πόρων που εκταµιεύτηκαν, τα εξαιρετικά εδαφοκλιµατικά χαρακτηριστικά της χώρας µας και την τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναµικού της, ο τοµέας της αγροτικής οικονοµίας βρέθηκε σε πλήρη αποδιάρθρωση. Και όμως, εμπορικοί, επιχειρηµατικοί και επενδυτικοί όµιλοι, καθώς και ορισµένοι παράγοντες του πολιτικού και οικονοµικού κατεστηµένου στην πόλη και το χωριό ευνοηθήκαν καθοριστικά, αποκόµισαν πλούσια ελέη µε διάφορες τεχνικές της εξουσίας και την καθοριστική ευνοϊκή αντιµετώπιση των κυβερνήσεων Ν∆ και ΠΑΣΟΚ.

Tα έργα και τα αποτελέσµατα τους, ό,τι κι αν κάνουν επικοινωνιακά δεν κρύβονται, αφού σε συνθήκες κρίσης σαν την σηµερινή, τα επιτείνουν ραγδαία, δυστυχώς όχι µόνο επί αδίκων αλλά και επί δικαίων.

Το φυλλάδιο εδώ:

Και προστίθεται:

Η κυβέρνηση, αντιµέτωπη µε την παραγωγική και κοινωνική διάλυση του αγροτικού τοµέα και υπό το βάρος πολιτικών και οικονοµικών εκβιασµών, κλήθηκε να επιλύσει ταχύτατα τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας και να εξοφλήσει υποχρεώσεις παρελθόντων ετών (ακόµα και από το 2008). Αναγκάστηκε να ρυθμίσει θεσμικές και κανονιστικές εκκρεμότητες επείγοντος χαρακτήρα από αβλεψίες πολλών, προκειµένου να παραµείνει σήµερα στην παραγωγή ο αγροτικός πληθυσµός και ταυτόχρονα να αµβλύνει τις επιπτώσεις από τις δεσµεύσεις της «συµφωνίας», ιδίως για τους πολλούς και οικονοµικά αδύναµους.

Η κυβέρνηση κράτησε ζωντανή τη χρηματοδότηση και την προοπτική, ενώ ταυτόχρονα, διατήρησε ενεργά τα αγροτικά προγράμματα και τις ενισχύσεις. Είναι αποφασισµένη να τα βελτιώσει, και να αγωνιστεί µαζί µε τους άλλους λαούς της Ευρώπης για µια πιο δίκαιη ανάπτυξη. Μεριµνά για τα πιο αδύναµα αγροτικά στρώµατα, ενδυναµώνοντας την κοινωνική αλληλεγγύη, λύνοντας ταυτόχρονα χρονίζοντα προβλήµατα.

Γιατί θεωρούμε χρέος μας και επείγουσα ανάγκη την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονοµίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τοµέα:

• με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης,
• υπό το φως των σύγχρονων εξελίξεων
• με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον

Το φυλλάδιο σελίδα-σελίδα:(σε μεγαλύτερη ανάλυση εδώ)
 
left.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια για τον αγροτικό κόσμο & την αγροτική οικονομία Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 9:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.