Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μελιτζάνες φούρνου με κιμά, γραβιέρα & παρμεζάνα


Ένα λαχταριστό πεντανόστιμο φαγητό. Μια συνταγή για μελιτζάνες φούρνου με κιμά γραβιέρα και παρμεζάνα.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό φλάσκες μελιτζάνες
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι, τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε για 1/2 ώρα να “ιδρώσουν” ώστε να μη πικρίζουν. Τις ξεπλένετε καλά και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το νερό. Μετά τις τηγανίζετε ελαφρά να “θωρακιστούν” σε καυτό λάδι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι. Εναλλακτικά για ελαφρότερη γεύση μπορείτε να τις αλείψετε με λίγο λάδι και να τις ψήσετε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ σοτάρετε το κιμά με το κρεμμύδι σε ζεστό λάδι και προσθέτετε τις ντομάτες το πελτέ και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού νερού και αφήνετε για 30′-40′ να σιγοβράσει.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ταψάκι ή πυρέξ 20 χ 30 εκ. περίπου σε στρώσεις τις μελιτζάνες, το κιμά με τη σάλτσα του και τη γραβιέρα. Πασπαλίζετε [προαιρετικά] με λίγη τριμμένη φρυγανιά και τελειώνετε πασπαλίζοντας με τη παρμεζάνα και προαιρετικά με λίγη τριμμένη φρυγιανιά. Ψήνετε για 15 λ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, το ξεσκεπάζετε, ψήνετε για άλλα 15 λεπτά και σερβίρετε.
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μελιτζάνες φούρνου με κιμά, γραβιέρα & παρμεζάνα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.