Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ψητό κοτόπουλο με σκόρδο, μουστάρδα, τυρί & σπαγγέτι


Ένα ελαφρύ, πεντανόστιμο πιάτο με ψητό στήθος κοτόπουλο αλειμμένο με μείγμα σκόρδου, μουστάρδας πασπαλισμένο με μοτσαρέλα. Συνοδέψτε το με ένα σπαγγέτι με ντομάτες και πραγματικά απολαύστε το. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ γευστικό, γρήγορο στη παρασκευή του πιάτο για το καθημερινό τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες (400 γρ. περίπου) κομμένες σε μπουκίτσες
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (150 γρ. περίπου το ένα)
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι πολύ λεπτό Νο. 12 (Σούπερ φίνο)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι 
  • τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε ένα μικρό μπόλ βάζετε το ξύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το δυόσμο 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε με σύρμα προσθέτοντας σταδιακά, βροχηδόν το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και πήξει ελαφρώς.
  2. Σε δεύτερο μπολ βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ελαφρώς αλατισμένες, το βασιλικό και 3 κ.σ. από το πιο πάνω μείγμα σκόρδου-μουστάρδας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Λαδώνετε με πινέλο, μια γκριλιέρα (ή μεγάλη τοστιέρα ή ψηστιέρα) ή τη σχάρα του φούρνου σας στο μεσαίο ράφι στους 180 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα αλείφετε με πινέλο με το υπόλοιπο μείγμα σκόρδου και τα ψήνετε για 6-7 λ περίπου από κάθε πλευρά. 2 λ πριν βγάλετε το κοτόπουλο από τη φωτιά το πασπαλίζετε ισομερώς με τη τριμμένη μοτσαρέλα και την αφείνετε να λιώσει.
  4. Εν τω μεταξύ βράζετε το σπαγγέτι σας σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε και το σερβίρετε ισομερώς σε 4 πιάτα πασπαλισμένο με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και πασπαλισμένο με το τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα. Προσθέτετε σε κάθε πιάτο και από 1 στήθος κοτόπουλου και σερβίρετε. 
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 475 θερμίδες, 18 γρ. λίπος, 92 mg χολιστερίνη, 534 mg νάτριο.

Sintayes.gr 

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ψητό κοτόπουλο με σκόρδο, μουστάρδα, τυρί & σπαγγέτι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.